Met behang creëer je in no-time een andere sfeer in huis

Wil je jouw interieur een andere sfeer geven, maar heb je geen zin om grote en dure aanpassingen te doen? Dan kun je ervoor kiezen een nieuw behangetje op de muren te hangen. Met een nieuw behang creëer je namelijk in no-time een hele andere sfeer in huis.

behangexpert.nl

Verschillende soorten behang

Voor je behang gaat kopen, is het goed om te weten welke soorten behang er allemaal zijn. Ten eerste kun je ervoor kiezen duplexbehang aan te schaffen. Dit behang is goedkoop, maar gaat wel minder lang mee dan de andere soorten behang. Een ander soort behang is vinylbehang. Dit behang heeft een kunststof toplaag en gaat hierdoor wat langer mee dan duplexbehang. Dan is er nog vliesbehang. Dit behang is gemakkelijk te verwerken, maar moet wel altijd op een egale ondergrond geplaatst worden. Het behang is verkrijgbaar in vele kleuren en motieven.

De meeste mensen kiezen tegenwoordig voor glasvezel behang, ook wel glasweefsel behang genoemd. Dit behang is gemakkelijk aan te brengen, verkrijgbaar in verschillende structuren en hartstikke sterk. Het behang is wat duurder dan de andere soorten behang, maar gaat wel het langst mee. Ook goed om te weten: dit behang beschermt slechte en gevoelige wanden tegen verdere beschadiging en kan ook op wanden en plafonds met een grove structuur aangebracht worden.

Nu je weet welke soorten behang er zijn, kun je verder naar de volgende stap. Nu kun je namelijk behang aanschaffen om jouw interieur een andere sfeer te geven.

Het juiste behang kiezen: 3 tips

Wil jij jouw interieur een hele andere sfeer geven door een behangetje op de muur te plakken? Dan geven wij je graag enkele tips om het juiste behang te kopen.

Tip 1: bepaal eerst welk behang je wil kopen. Wordt het duplexbehang, vinylbehang, vliesbehang of glasvezel behang? Denk goed na over je keuze, want het soort behang dat je koopt heeft zeker invloed op de uitstraling van jouw interieur.

Tip 2: bepaal welke sfeer je wil creëren in huis. Dit kan een romantische sfeer zijn, maar ook een wat meer stoere sfeer, een moderne sfeer of een landelijke sfeer. De sfeer die je wil creëren in huis, bepaalt welk behang je wel of niet moet kopen.

Tip 3: koop behang van hoge kwaliteit. Dit behang gaat niet alleen langer mee, maar is bovendien gemakkelijker aan te brengen. Dit betekent dat je sneller klaar bent met het opplakken van het behang en het resultaat er bovendien netter uit ziet. Goedkoop is vaak duurkoop, zeker bij het kopen van behang.