Creëer sfeer met badkamerverlichting

De badkamer is niet alleen een plek om je tanden te poetsen en snel onder de douche te springen. De badkamer kan namelijk ook dienen als een oase van rust, waar je heerlijk kunt ontspannen en tot rust kunt komen na een lange dag. Om jouw badkamer om te toveren tot een mini spa waar je kunt relaxen, is badkamerverlichting zeer bepalend. Hoewel normale badkamerlampen vrij fel en sfeerloos kunnen zijn, zijn er namelijk ook genoeg badkamerlampen en badkamerspots die jouw badkamer zullen transformeren tot sfeervolle badplaats.

Praktisch licht en sfeerverlichting voor de badkamer

Sfeerverlichting voor de badkamer is er in alle soorten, kleuren, materialen, maten en prijsklassen. Van badkamerspots tot badkamerverlichting die verwerkt is in het plafond of in badkamermeubels. In de badkamer heb je vaak 2 soorten verlichting nodig. Ten eerste wil je vaak praktisch licht, zodat je je ‘s ochtends kunt klaarmaken. Daarnaast wil je als je in bad ligt meer romantisch licht, zodat je kunt ontspannen. Om deze reden is het aan te raden om gebruik te maken van twee verschillende lichtcircuits. Zo creëer je met de ene schakelaar praktisch licht, en met de andere schakelaar sfeerverlichting.

Kleureffecten

Door middel van licht in verschillende kleuren kun je zelf de sfeer in de badkamer bepalen. Kleuren kunnen namelijk verfrissend, kalmerend en opwekkend werken. Groen zorgt bijvoorbeeld voor een gevoel van rust en balans, geel maakt je opgewekt, blauw zorgt voor een gevoel van verkoeling en ontspanning en rood werkt stimulerend. Je kunt er zelfs voor kiezen om de verlichting te laten reageren op muziek. Zo creëer je een echte spa in jouw badkamer.

Verlichting in het plafond

Wanneer je spotjes in het plafond wilt, zul je het plafond moeten verlagen. Zo kan de verlichting ingebouwd worden. Het gebruik van spots zorgt voor een chiquere uitstraling dan het gebruik van een plafondlamp of plafonnière met spaarlampen.

Verlichting in de wanden

Ook kun je ervoor kiezen om verlichting aan de wanden van je badkamer te bevestigen. Met downlighters zorg je bijvoorbeeld voor een luxe uitstraling. Deze lichten creëren namelijk een zachte gloed van licht over je muur, met een gevoel van ruimte als gevolg.

Verlichting in de vloer

Voor een ultiem gevoel van luxe kun je er ook voor kiezen om spots in de vloer te verwerken. Door er een dimmer op te zetten, kun je de verlichting altijd aanpassen op jouw stemming.

Verlichting in bad

Trends omtrent badkamerverlichting komen veelal uit de wereld van de wellness. Zo ook de trend om verlichting te verwerken in je bad. Onderwaterverlichting kan overigens ook in verschillende kleuren gekozen worden. Zo kun je ook hier gebruik maken van de zogeheten ‘kleurentherapie’, waarbij je sfeer kunt creëren door bijvoorbeeld rood of blauw licht in bad.