De aanschaf van een nieuwe vloer

De aanschaf van een nieuwe vloer is een grote investering. Dit doe je dan ook niet zomaar even. Eerst moet je je oriënteren op de verschillende soorten vloeren voordat je een goede keuze kunt maken. Een vloer moet jarenlang mee gaan, dus er zijn allerlei zaken waar je aan moet denken en een vloer moet duurzaam zijn. Want enkel van een duurzame vloer weet je dat je er jarenlang mee vooruit kunt. Houten vloeren zijn bij uitstek duurzame vloeren. Dit kan een massief houten vloer zijn, maar ook laminaat. Welke vloer je ook kiest, hierbij enkele tips waar je aan moet denken bij de aanschaf van een nieuwe vloer.

Soort vloer

De belangrijkste keuze is de soort vloer die je wilt. Wil je met de trend meegaan en een industriële look in je woning creëren dan kun je gaan voor een gietvloer. Dit is een uitermate duurzame vloer wat gemakkelijk te onderhouden is. Houd je toch meer van een natuurlijke en warme uitstraling dan is hout een uitstekend alternatief. Je kunt gaan voor massief parket, half massief of voor laminaat. Het is afhankelijk van je wensen en hoeveel onderhoud je eraan wilt plegen. Bij Parket Direct vind je een overzicht van de verschillende soorten houten vloeren, zodat je gemakkelijk een keuze kunt maken.

parketdirect.nl

Prijs

Je kunt natuurlijk een prachtige vloer uitzoeken, maar het moet wel voldoen aan je budget. De soort vloer hangt dan ook vaak af van de prijs van de vloer. Een massief houten vloer zal vele malen duurder zijn dan een laminaatvloer. Het zou dan zomaar kunnen zijn dat de prijs bepaald dat je toch voor een iets goedkopere, maar misschien niet minder mooiere vloer moet gaan. Laat je voor de prijs dus goed informeren door de verschillende aanbieders van vloeren.

Kleur

De kleur van je nieuwe vloer is ook uitermate belangrijk. Een vloer bepaald namelijk wel de uitstraling van de gehele ruimte, dus je moet de juiste kleur kiezen. Ook moet de kleur je niet gaan vervelen, want in de meeste gevallen zal een vloer er toch minimaal 10 tot 20 jaar liggen. Ben je iemand die zich snel ergert aan vuil, ga dan niet voor een lichte of witte vloer, want daar zie je echt alles op. Tapijt kun je in allerlei kleuren verkrijgen. Wil je iets aparts dan kun je bijvoorbeeld voor een fel gekleurd tapijt gaan.

Patroon

Een vloer kan op verschillende manieren gelegd worden. Vooral houten vloeren geven tal van mogelijkheden om aan te leggen en volgens een bepaald patroon. Je kunt ook kleuren combineren en zo een fraai patroon op je vloer creëren, zoals bijvoorbeeld een visgraatvloer met verschillende houtsoorten. Ook tapijt kan in blokken van verschillende kleuren en patronen gelegd worden. Het is bij gietvloeren tegenwoordig ook mogelijk om een patroon in de vloer te laten verwerken.