De eetkamer inrichten

eetkamer inrichtingKeuzestress?

De eettafel is tegenwoordig zoveel meer dan de plek waar we snel een boterhammetje of de avondmaaltijd naar binnenwerken. De laatste jaren is het steeds belangrijker geworden om regelmatig uitgebreid te koken en daarna op het gemak te eten. Soms gezellig met zijn tweeën of met het eigen gezin, maar ook steeds vaker met grotere groepen familieleden of vrienden.

Bovendien zijn er steeds meer trends op het gebied van “op tafel koken”. Het traditionele gourmetten is nog steeds mateloos populair, maar tegenwoordig kan er ook aan tafel gewokt worden of kan iedereen zijn eigen pizza bakken.

Hoewel de meeste Nederlandse huizen niet zijn voorzien van aparte eetkamers, is er duidelijk een groeiende behoefte aan een plek in de huiskamer die speciaal is ingericht om gezellig te eten.

Maar dat is nog niet zo gemakkelijk als het lijkt. We kunnen niet meer volstaan met simpelweg het neerzetten van een stevige tafel en wat stoelen. En omdat we nu eenmaal te maken hebben met één grote ruimte moet de stijl van de eetkamer ook nog aansluiten bij de van de zitkamer of die nu modern, landelijk of industrieel is. Dat laatste hoeft geen probleem te zijn, want bij emob.eu vind je een grote collectie eetkamer meubels en accessoires en zelfs een aantal complete eetkamers in verschillende stijlen. Maar dan ben je er nog niet.

Keuzes, keuzes, keuzes

Niet iedereen zal plaats hebben of willen maken voor een eettafel van twee meter of langer, hoe leuk het ook is om de hele familie met gemak te kunnen plaatsen. Een verlengbare tafel kan dan de oplossing zijn. In plaats van de traditionele langwerpige tafel kun je ook kiezen voor een ronde, ovale of vierkante tafel.

Dat je op de stoelen prettig genoeg moeten zitten om een avondje gezellig te kunnen eten en natafelen spreekt voor zich, maar de uiteindelijke keuze tussen gewone stoelen of comfortabele fauteuils is een kwestie van smaak en beschikbare ruimte. Een nieuwe trend is om stoelen te vervangen voor een bank, zodat het met een beetje inschikken altijd mogelijk is een paar extra eters aan tafel te plaatsen.

Omdat het handig is om je servies dicht bij de tafel te bewaren maak je je eetkamer compleet met buffetkasten of dressoirs. Bovendien zijn dit soort meubels ook uitermate geschikt als extra serveerruimte bij een etentje of om sfeer te creëren met een uitstalling van mooie voorwerpen.

Voor elk wat wils

Emob.eu heeft een ruim assortiment eetkamers met mogelijkheden voor elke stijl en beschikbare ruimte. Je kunt ervoor kiezen zelf een eettafel te kiezen en zelf combinaties te maken met stoelen of banken, maar er zijn ook complete sets waarmee je de eetkamer in één keer in stijl kunt inrichten. Ook het vinden van bijpassende buffetkasten of dressoirs is geen probleem door te zoeken naar meubels uit dezelfde collectie of van dezelfde kleur.

Op die manier is de keuze voor de beste inrichting van je eetkamer zo gemaakt en kun je je richten op andere zaken zoals wat je gaat klaarmaken en wie je uitnodigt om gezellig bij je te komen eten.