De tuintrends van 2018

Je denkt er misschien nog niet zo aan, maar binnenkort is het alweer lente! De temperatuur gaat omhoog, de zon laat zich weer wat vaker zien en die kouwe wind laat het afweten. De perfecte omstandigheden om te genieten van je tuin. Daarom is het nú het moment om op zoek te gaan naar nieuwe, stijlvolle tuinmeubelen- en accessoires. De mate van comfort is natuurlijk ook erg belangrijk. Jij en je gezin willen immers kunnen ontspannen op een stel goede tuinbanken en tuinstoelen. Daarnaast wil je je vrienden kunnen uitnodigen om te eten aan een grote, gezellige tafel. Gezelligheid creëer je met de juiste verlichting, planten en prachtige stukken aardewerk. In 2018 zijn er meer dan genoeg tuintrends waar je je door kunt laten inspireren. In dit artikel bespreken we de voornaamste tuintrends van aankomende zomer.

tuinbanken

Eiland loungeset

Met “eiland” wordt de ronde vorm van de loungeset bedoeld. Bijna alle sets beschikken over een kap die bescherming biedt tegen de felle zon of een fris windje. Om maximaal te kunnen ontspannen bestaat het eiland uit een grote poef waar je je benen op kunt laten rusten. Als je hier geen behoefte aan hebt, schuif je het eiland gewoonweg uit elkaar. De loungeset wordt meestal gemaakt van aluminum of wicker vlechtwerk.

Rotan tuinstoelen

Wie sfeer in zijn tuin wil, kiest voor Rotan. In plaats van strak en glad, zijn Rotan meubels huiselijk en sfeervol. De handgevlechten kunststof Rotan stoel komt in verschillende modellen, zoals de eetkamerstoel, relax fauteuil en natuurlijk het hang-ei. Wie geen plek heeft voor een hang-ei, kan bovendien kiezen voor een ei-stoel op een frame. Het vlechtwerkdraad is sterk, waterbestendig en oogt heel gezellig. Een buitenkleed, aardewerken potten en vetplanten staan ontzettend goed naast Rotan tuinmeubelen.

Aluminum loungesets

De aluminium loungeset is de afgelopen jaren steeds populairder geworden, en deze trend is voorlopig nog niet uit! De eigentijdse uitstraling van een aluminum loungeset zorgt ervoor dat hij goed past in iedere soort tuin. Daarbij zijn de meeste kussens van deze loungesets tegenwoordig waterbestendig. Dit is ideaal als je op een regenachtige dag vergeten bent de kussens binnen te halen. Zet een kop thee, pak er een goed boek bij en take a seat!

Industriële sfeer

Men probeert al langer de industriële sfeer in huis te brengen, en de tuin kan natuurlijk niet achterblijven. Zo is de hangende heater een must voor iedere overdekte zithoek en zien we het gebruik van hout terug in de tuinmeubels. Een tafelblad van ruwe houten latten op een stalen frame en houten tuinbanken zijn hier voorbeelden van. Stoere accessoires zoals fruitkistjes en glazen lantaarns passen perfect in de industriële tuin.

Tuinbankjes

Tot slot het tuinbankje. In 2018 creëeren we graag verschillende zitplaatsen overal in de tuin, waar je lekker knus met zijn tweetjes op kunt hangen. Vanzelfsprekend zijn er tuinbankjes in alle soorten en maten. Kies je voor een twee- of driezitsbank, of een tussenmaat? We zien deze zomer vooral de kleuren grijs, wit en lichtblauw voorbij komen. Bij het shoppen zul je dus veel tuinbankjes in deze kleuren vinden.