De woonkamertrends van nu

De woontrends geven voor de eerstvolgende tijd een paar duidelijke aanwijzingen. We gaan meer dan ooit voor strak, makkelijk in onderhoud, flexibel een dit in combinatie met gezelligheid. Voor de woonkamer hebben wij een paar tips voor jou om een hedendaagse stijlvolle woninginrichting te bekomen. We zetten ze hier even op een rijtje.

Groots en strak

Je hoeft niet per sé een loft of industrieel pand te hebben om je woonkamer groot te laten lijken. Je kunt deze look ook bekomen door strakke lijnen te hanteren. Grote ramen, naadloze vloeren en minimalistische deuren doen al heel wat. Ook al gaat het ‘maar’ om binnendeuren, het is toch de moeite waard om voor een degelijke en tegelijk mooie deur te kiezen. Zo heb je bijvoorbeeld svedex binnendeuren die je kamer heel netjes afwerken. Als je het heel strak wilt, zijn deze deuren ideaal. Bovendien zijn ze van zeer goede kwaliteit en makkelijk te onderhouden en kun je er lang van genieten. Ze gaan bij elke stijl van meubelen en zijn daardoor makkelijk in te passen in verschillende stijlen van woningen.

Kies voor flexibel

Een modern huisgezin groeit en evolueert met de jaren. Daarnaast zijn je activiteiten ook niet elke dag dezelfde. Soms ben je alleen thuis en soms heb je heel wat vrienden op bezoek. Een huis dat flexibel is ingericht, is op zo’n momenten heel praktisch. Denk bijvoorbeeld aan bijzettafeltjes, meubels op wieltjes of modulaire banken. Zo richt je je woonkamer precies in hoe en wanneer jij het nodig vindt. Losse elementen, afneembare leuningen en lockers zijn ideaal om het gezellig te maken voor jou, je gezin, je familie en vrienden. Gaan je kinderen op kamers wonen? Geef ze dan gewoon een paar van je modulaire banken mee en ze zijn meteen geïnstalleerd.

Stel zelf je interieur samen

In modulaire zetels kun je kiezen voor verschillende kleuren en tinten. Zo kun je zelf een eigen stijl ontwikkelen als je je woonkamer inricht. Ga je voor volledig strak en hoofdzakelijk één of twee kleuren? Of ga je voor een kleurrijk geheel? Beide kunnen perfect! Combineer met je andere meubelen, vloer, muren en plafond. Kleed je woonkamer aan met leuke accessoires zoals kussens, vloerkleden, raamdecoratie en een paar mooie kunstvoorwerpen. Zo krijg je een gezellige woonkamer die toch groot en stijlvol is.

Dezelfde look doorheen je huis

Bij de inrichting van ons huis beginnen we meestal met de woonkamer. Daarna volgt meestal de keuken, de slaapkamers en de badkamer. Denk eraan om over je hele woning dezelfde look te bekomen. Hierbij zijn je binnendeuren heel belangrijk. Gelukkig heb je svedex binnendeuren in diverse modellen, zodat je eventueel nog andere uitvoeringen in je woning kunt kiezen. Ook al verschillen ze in ontwerp, ze vormen toch een mooi geheel doorheen je huis. Hetzelfde geldt voor je modulaire zetels. Je kunt ze plaatsen waar je het wilt: woonkamer, slaapkamer of hobbykamer bijvoorbeeld. Ook deze banken zijn een middel om dezelfde look in je huis aan te houden.