Decoreer je muur met stalen industriele kapstokken

Je zou misschien zeggen dat kapstokken vooral praktische items zijn. Toch kan je ook hele mooie exemplaren vinden waar je je woning mee kunt decoreren. Sterker nog, het is zelfs mogelijk om een prachtige eyecatcher aan de muur te hangen. Een stalen industriele kapstok lijkt natuurlijk gemaakt te zijn voor industriële interieurs, maar je kunt deze items in ieder interieur kwijt. Door te spelen met de vorm, materialen en uitstraling van de kapstok kan iedere woning opgefleurd worden met een stevige stalen kapstok.

De look van een stalen industriele kapstok

Heb jij een industrieel interieur en ben je op zoek naar een kapstok? Dan heb je genoeg keuze. Een belangrijk onderdeel van de industriële look is het gebruik van stoere en robuuste materialen. Metaal is dus een uitstekende keuze. Daarnaast is het mooi om de texturen en uitstralingen van verschillende materialen met elkaar te mixen en matchen. Metaal en hout lijken ontzettend ver uit elkaar te staan, maar gaan ontzettend goed samen. Ook steen en glas kunnen verwerkt worden in een industriële ruimte. Tijdens jouw zoektocht naar een geschikte kapstok kan je dus rekening houden met de materialen van het item. Ook de vorm speelt een grote rol. De industriële trend leunt tegen de moderne woonstijl aan. Daarom bevat een goede industriele kapstok staal, maar heeft hij ook een strakke geometrische vorm.

industriele kapstok metaal
Kare Design Cottage à €59,99

Creatief met hout

Er zijn een aantal materialen die ontzettend goed met elkaar gecombineerd kunnen worden. De combinatie van hout met metaal is daar een perfect voorbeeld van. Metaal heeft een harde en kille uitstraling, terwijl hout juist knus en warm oogt. Door een kapstok te kopen met houten accenten heb je dus een item dat helemaal in balans is. Hout is bovendien een materiaal dat in veel interieurs past. Een exemplaar met een donkere kleur past bijvoorbeeld perfect bij een landelijke woning. Neem als voorbeeld de Cottage kapstok van Kare Design. Het donkere hout laat deze kapstok eruitzien alsof hij direct uit een knus vakantiehuisje is gehaald. Doordat deze industriele kapstok metaal bevat, krijgt hij ook een robuuste look.

moderne stalen kapstok
Santa Giadi à € 99,99

Verenig modern met industrieel

Moderne en industriële woningen hebben totaal andere uitstralingen, maar toch lijken ze veel op elkaar. Waar een modern interieur vaak gevuld is met lichte kleuren, bevat een industriële kamer vooral donkere tinten. Het gebruik van metaal en strakke vormen is echter hetzelfde. Dat is de reden waarom stalen industriele kapstokken ook heel goed in een modern interieur te verwerken zijn. Zo past de Santa Giadi kapstok goed bij beide interieurs. Dat komt doordat deze industriele kapstok staal bevat. Het roestvrij staal heeft een lichte kleur en een strakke vorm.

industriele kapstok hout met staal
Spinder Design Eco à €109,99

Industrieel en Scandinavisch

Denk je dat de Scandinavische trend ver van de industriële look verwijderd is? Ook deze trends hebben zaken met elkaar gemeen. Vooral kapstokken waarin verschillende materialen zijn verwerkt passen goed bij de Scandinavische look. Deze stijl is praktisch maar ook in lijn met de natuur. Ga dus voor stalen industriele kapstokken die hout bevatten. Vooral onbewerkt hout doet het goed in een Scandinavische woning. De Eco kapstok van Spinder Design is hier een goed voorbeeld van. Voor de robuuste industriële look bevat deze industriele kapstok metaal, maar het onbewerkte hout zorgt voor een licht element.

Nog enkele voorbeelden van mooie stalen industriele kapstokken

hout met staal industriele kapstok
Spinder Design Lewis à €129,99
stalen industriele kapstok
Spinder Design Diva à €379,99
stalen industriele kapstokken
Spinder Design Fresh à €149,99