Graven in je tuin: doe een klic-melding!

Je tuin is toe aan een opknapbeurt. Een nieuwe vijver, een ingebouwde trampoline of een lekker zwembad. Goed idee! Maar dat is zomaar niet gedaan. Eén van de belangrijkste dingen is de voorbereiding.

Als je gaat graven in je tuin, bedenk dan op welke manier je dat wil gaan doen. Ga je met een machine aan de slag? Dan ben je verplicht om een Klic-melding te plaatsen. Een Klic-melding kun je doen via Klic-app.

In de grond liggen veel leidingen en kabels. Die zorgen ervoor dat jouw huis en de buurt voorzien wordt van water, gas en elektriciteit. Als je gaat graven met een machine, is de kans groot dat je één van deze kabels of leidingen raakt. Als ze beschadigen of zelfs kapot gaan, betekent dat een storing in de toelevering van energie, water en gas. Het repareren van de schade kan weken duren.

Om dat te voorkomen is het belangrijk dat je een Klic-melding doet. Na een melding krijg je alle gegevens over wat er zich onder de grond in jouw gebied bevindt. Daarnaast krijg je een app waarmee je ter plekke de grond onder je voeten kan bekijken.

Doe gelijk een Klic-melding. Vaak heb je al binnen een dag de gegevens die je nodig hebt!

Bekijk de video hieronder om meteen te ontdekken hoe het plaatsen van een melding in zijn werk gaat.

Disclaimer: Klicapp handelt niet voor of namens het Kadaster