De juiste douchewand op de juiste plek

Na een lange werkdag is het heerlijk om een ontspannende douche te nemen. En dan natuurlijk wel een douche die echt lekker warm is en waarbij het water niet je hele badkamer door spettert. Douchewanden zijn onmisbaar voor zo’n ideale douche. Ze houden de warmte en het water bij jou en geven je douche bovendien de uitstraling die je wenst. Maar welke soorten wanden zijn er eigenlijk allemaal te koop? En waar en hoe plaats je een douchewand? Lees snel verder om het antwoord op deze vragen te krijgen!

Soorten douchewanden

Er zijn heel veel verschillende soorten douchewanden. Een badwand die op het bad kan worden geplaatst is een voorbeeld, maar ook complete inloopdouches en zijpanelen die samen met de muren het water op z’n plek houden vallen onder de noemer douchewanden. Op het gebied van deuren kun je ook genoeg kiezen: Ga je voor een draaideur, of kies je vanwege gebrek aan ruimte toch voor een schuifdeur of een vouwdeur? De glasdikte van douchewanden verschilt ook per wand, en hetzelfde geldt voor de afmetingen van douchewanden. Douchewanden worden bovendien in verschillende prijsklassen aangeboden en zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen. Deze stijlen variëren van traditioneel tot design.

douchewand

Het plaatsen van een douchewand

Sommige typen douchewanden moeten aan de muur gemonteerd worden, andere hangen in een frame. Voor beide typen geldt dat bij de montage precisie geboden is. De douchewand moet natuurlijk allereerst waterpas geplaatst worden, maar ook waterdichtheid is een belangrijke vereiste. Je wilt natuurlijk niet dat er water ontsnapt door kieren of, misschien nog wel erger, dat de douchewand scheef staat… Daarom kun je ervoor kiezen het plaatsen van de wand uit te besteden. Ben je van plan om het monteren wel zelf te doen, werk dan altijd volgens de gegeven aanwijzingen. Ook handig om bij het kiezen van een wand in de gaten te houden is aan welke kant je de wand gaat plaatsen, niet elke wand kun je namelijk zowel links als rechts plaatsen…

soak.nl

Douchewand aanschaffen?

Ben je ook van plan een douchewand aan te schaffen? Oriënteer je dan eerst goed. Bedenk bijvoorbeeld van tevoren wat je budget is, zodat je niet tegen teleurstellingen aanloopt. Ook belangrijk: wat zijn je wensen? Er is veel keuze, maar wat vind jij leuk en wat past bij jouw badkamer en jouw badmeubels? Douchewanden van soak.nl zijn wellicht een idee om je badkamer droog te houden en een warme douche te garanderen. Op Soak.nl kun je terecht voor een uitgebreid en kwalitatief assortiment van meer dan 35 verschillende uitvoeringen. Met gratis verzending, 10 jaar garantie en ook nog de steun aan het lieve geadopteerde olifantje Soaky Navann is Soak.nl een ideale keuze voor de aanschaf van een douchewand!
Verder is het belangrijk om je af te vragen wie de wand gaat plaatsen en met welk materiaal. Ga je het uitbesteden of doe je het zelf? Welke materialen zijn al meegeleverd (denk aan een montage-set of sanitairkit, dat vaak al inbegrepen is) en welke materialen moet je nog zelf aanschaffen? Als je de douchewand zelf gaat plaatsen, bedenk dan ook of je al het benodigde gereedschap hebt (boor, waterpas, schroevendraaier, rolmaat etc.). Zo kun je goed voorbereid beginnen aan het monteren van je douchewand en het vergroten van het douchecomfort! Alvast veel succes!

Save