Een luxe badkamer in huis? Verbouw je badkamer met deze luxe badkamers voorbeelden

Voor veel mensen is de badkamer veel meer dan de ruimte waar je je doucht, wast en klaarmaakt voor de (werk)dag. Het is een ruimte waar je langzaam wakker wordt, ontspant na een lange werkdag en even de tijd voor jezelf kunt nemen. Om nog meer van je badkamer te genieten, kun je jouw badkamer een make-over geven. Zo transformeer je jouw standaard badkamer in een luxe badkamer waar je echt helemaal tot rust kunt komen.

Wil jij jouw badkamer een make-over geven, maar weet je nog niet zo goed hoe je dit wil doen? Gebruik dan de tips en luxe badkamers voorbeelden in dit artikel om de ruimte op de juiste manier te stylen.

Koop een bad met ronde vormen

Een luxe badkamer design heeft geen standaard bad, maar heeft een bad met ronde vormen. De ronde vormen laten de badkamer er namelijk nog stijlvoller uit zien en zorgen er bovendien voor dat de badkamer wat ruimtelijker aanvoelt. Je kunt een bad op pootjes in de badkamer zetten, maar je kunt ook een bad aanschaffen dat op de grond geplaatst wordt.

luxe badkamers voorbeelden

Afbeelding 1: https://www.hoog.design/binnenkijken/van-boven-luxe-badkamer-met-sicis-mozaiek/

luxe badkamers

Afbeelding 2: http://www.mostbeautifulthings.net/modern-bathroom-design/

Investeer in een regendouche

Ben je niet zo van het badderen, maar stap je liever in de douche? Laat dan niet zomaar een douche in de badkamer plaatsen, maar investeer in een regendouche voor luxe badkamers. Regendouches zijn tegenwoordig helemaal niet meer zo duur en geven jouw badkamer een luxe en ruimtelijke uitstraling. Daar komt nog bij dat je heerlijk kunt douchen onder de grote kop van een regendouche. Deze douche voor luxe badkamers geeft je namelijk echt het wellness gevoel.

luxe badkamers inspiratie

Afbeelding 1: https://www.vanmanenbadkamers.nl/badkamers/luxe-badkamers/

Neem een dubbele wasbak

Veel oudere badkamers hebben nog een enkele wasbak, ofwel een wasbak die je moet delen. Vind je dit vervelend, simpelweg omdat jij en je partner elkaar altijd in de weg staan? Dan neem je een dubbele wasbak in je luxe badkamer design. Dit is niet alleen praktischer, maar het ziet er ook extra luxe uit. Daar komt nog bij dat dubbele wasbakken tegenwoordig in allerlei soorten, maten, materialen en kleuren beschikbaar zijn. Je kunt dus altijd wel een wasbak vinden die bij jouw luxe badkamer past. Door onderstaande afbeeldingen te bekijken, kun jij alvast wat luxe badkamers inspiratie opdoen.

luxe badkamer voorbeeld

Afbeelding 1: https://makeover.nl/inspiratie/inrichting/badkamer/luxe-badkamer-interieur

luxe badkamer design

Afbeelding 2: http://www.huis-inrichten.com/10-luxe-badkamers/

Koop een grote spiegel

Bij een dubbele wasbak, hoort natuurlijk een grote spiegel. Een grote spiegel is niet alleen praktisch, maar zorgt er ook voor dat jouw badkamer er groter uit ziet. Bekijk enkele luxe badkamers voorbeelden met grote spiegel op onderstaande foto’s en je krijgt vanzelf luxe badkamers inspiratie.

luxe badkamer grote spiegel

Afbeelding 1: http://nummer27.nl/index.php?album=badkamer&image=img_3492.jpg

luxe badkamer inspiratie

Afbeelding 2: https://nl.pinterest.com/explore/big-shower/?lp=true

Denk aan de details

Je kunt luxe ogende meubelstukken in de badkamer plaatsen om jouw badkamer een luxe uitstraling te geven, maar luxe badkamers worden pas echt luxe door bepaalde details. Denk hierbij aan mooie haken om de handdoeken aan te hangen, een plank met luxe schoonheidsproducten, een paar kaarsen en ga zo maar door. Wat voor stijl badkamer jij ook hebt: voor alle luxe badkamers zijn er wel mooie accessoires te vinden. Door de juiste accessoires te kopen, kun je jouw luxe badkamer helemaal afmaken.