Mooie speakersystemen voor een styling interieur

In deze tijd van exceptionele interieurs en opvallende vormen en designs, kan je het niet meer maken om een ouderwetse, logge stereoset midden in je sfeervolle interieur te plaatsen. Deze maakt natuurlijk ook plaats voor een design speakersysteem. Maar wat is geschikt als een speakersysteem voor een styling interieur?

Match je design

Natuurlijk is het het mooiste als je een design vindt wat bij jouw interieur past. Sommige combinaties van stijlen zullen mooi ogen, anderen weer niet. Vintage en landelijk passen goed bij elkaar door de robuustheid. Modern en strak kenmerkt zich door vooral glanzende objecten met gladde structuren, een houten look zal dus alleen mooi ogen als deze modern gevormd is. Gelukkig is er erg veel te vinden qua designs en mogelijkheden.

Bepaalde de indeling

Wanneer je een design speakersysteem wilt aanschaffen, is het ook een goed idee om eerst te kijken waar je het geluid wilt laten klinken. Je bent tegenwoordig niet meer gebonden aan lelijke kabels die ten tonele komen bij het plaatsen. Je kunt speakers ook laten verbinden door middel van bluetooth en/of wi-fi. Dit heeft het grote voordeel van flexibiliteit: je zet je speakers neer waar je wilt. Je kunt zelfs speakers laten pairen. Dit heeft als voordeel dat je je speakers in je hele interieur kunt plaatsen. Zo heb je maar 1 bron nodig en kun je in alle kamers genieten van je muziek.

De kwaliteit van muziek bepaalt

Mooie speakersystemen lijken erg leuk, maar er komt meer kijken dan alleen een mooi systeem. Luister ook naar de muziek van een speakerset. Niet alle muziek wordt even mooi uit een speaker gestuurd. En wellicht zijn jouw eisen wat betreft het overkomen van de muziek hoger/lager dan die van een ander.

Merken

Er zijn diverse merken die zeer trendy designs hebben. Om je al wat inspiratie te geven voor een speakersysteem voor een styling interieur kan je kijken naar ontwerpen zoals:

  • Sonos Play. Een populaire draadloze speakerset die compact is en goed geluid geeft
  • Edifier 170BT. Een boekenplank set met sterk vol geluid met robuust design

Zo zijn er nog erg veel keuzes in custom design speakers in moderne luxe vormen, deze zijn vaak wel duurder geprijsd.

Mooie speakersystemen
Afbeelding: https://www.pcmag.com/feature/339924/sonos-play-5
mooie speakerset
Afbeelding: https://www.lesnumeriques.com/enceintes-pc/edifier-r1700bt-p27967/test.html