Plisse gordijnen, bijzonder en fraai

Plisse gordijnen zijn een mooie en functionele vorm van raamdecoratie. Het plisse rolgordijn wordt namelijk opgevouwen in plaats van opgerold. Ze kunnen eenvoudig gemonteerd worden en zijn makkelijk in gebruik. Daarnaast is er een groot aanbod aan kleuren en uitvoeringen beschikbaar, waardoor er voor iedereen wel een geschikt ontwerp bij zit. Dit alles zorgt ervoor dat plisse gordijnen een goede keuze is als je op zoek bent naar nieuwe raamdecoratie.

Wat zijn plisse gordijnen?

Plisse gordijnen vallen onder de categorie rolgordijnen. Een groot verschil tussen een normaal rolgordijn en een plisse gordijn is dat het plisse gordijn niet opgerold wordt, maar opgevouwen zit. De stof van de raamdecoratie is geplooid en kan hierdoor compact opgevouwen worden. Dit zorgt ervoor dat een plisse gordijn eenvoudig te bedienen is. Je hoeft namelijk alleen maar het gordijn naar boven of beneden te bewegen met behulp van een koord. De plisse gordijnen zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor het populaire top-down systeem, waarbij je de raamdecoratie van boven naar beneden kunt laten zakken. Daarnaast is er ook een mogelijkheid om voor het top-down & bottom-up systeem te kiezen. Hierbij kun je het gordijn van boven naar beneden laten zakken en een gedeelte aan de onderkant van het raam naar boven schuiven. Zo kun je op verschillende manieren verduistering toepassen in je huis.

plisse gordijn

De veelzijdigheid van plisse gordijnen

Wanneer je kiest voor plisse gordijnen heb je niet alleen de keuze uit de verschillende systemen. Je kunt namelijk ook kiezen uit drie categorie├źn: transparant, semi-transparant en verduisterend. Zo bepaal je zelf in wat voor mate de plisse gordijnen jouw ruimtes moeten verduisteren. Wanneer je deze keuze hebt gemaakt kun je gaan nadenken over de kleur. Het is belangrijk om te kiezen voor iets dat bij jouw huis en stijl past. Beschikbare kleuren zijn onder andere wit, grijs, ivoor, bruin, blauw en groen. De gekozen kleur wordt uitgevoerd aan de binnenzijde van het gordijn. De buitenzijde krijgt een lichte kleur die ervoor zorgt dat de zon goed geweerd wordt.

Plisse gordijnen op maat

Het laatste dat ervoor zorgt dat een plisse gordijn helemaal bij jouw huis past is de maat. Het is namelijk wel belangrijk dat er passende plisse gordijnen geleverd worden. Je kunt de maten eenvoudig zelf opmeten en deze aan ons doorgeven. Wanneer je hulp nodig hebt kun je natuurlijk ook contact opnemen. Zodra jouw plisse gordijnen thuis geleverd worden, weet je dan zeker dat deze perfect op maat gemaakt zijn.