Verschillende creatieve manieren om met buitenverlichting om te gaan

De eerste indruk is erg belangrijk, ook bij een woning! Als je de buitenverlichting rondom het huis een extra dimensie wil geven, dan is het belangrijk dat je een weloverwogen keuze maakt. Er bestaan heel wat manieren om met buitenverlichting om te gaan, maar stuk voor stuk zorgen ze ervoor dat de look en feel van je woning reeds van buitenaf merkbaar zijn.

Hoe kan je buitenverlichting nu gebruiken om de uitstraling van je woning te verbeteren? De volgende tips helpen je daarbij!

buitenverlichting

Het beste halen uit buitenverlichting

Buitenverlichting mag dan wel slechts een detail lijken bij de inrichting van de woning en de tuin, het tegendeel is waar. Zeker als je alles tot in de puntjes in orde wil hebben, is het een onderdeel waar je best wel wat aandacht aan besteedt!

1. Buitenverlichting die je eigen stijl uitdrukt

Het beste dat je kan doen met buitenverlichting is ervoor zorgen dat meteen duidelijk wordt welk type woning en interieur je hebt. Is je woning modern en strak ingericht, dan is het een goed idee om te kiezen voor gelijkaardige buitenverlichting. Natuurlijk kan je hier en daar wat variatie in kiezen, maar een uniforme stijl hanteren is toch wel belangrijk!

2. De beste verlichting voor het gazon

Een van de beste manieren om buitenverlichting te gebruiken is door te kiezen voor spots. Dergelijke lampen zorgen voor een optimale verlichting als het donker is, en creëeren een unieke sfeer in de tuin. Daarbij kan je zo’n spots zowat overal plaatsen: op het terras aan de achterdeur, in het midden van de tuin of gewoon naast je tuinmeubilair. Dit maakt het niet enkel eenvoudiger voor bezoekers om je woning te vinden als het donker is – het geeft de tuin zelf ook een unieke, gezellige look.

3. Verwerk de verlichting in je vegetatie

Een andere goede manier om het beste te halen uit je verlichting is door deze in je bomen, struiken en planten te verwerken. Het is namelijk zo dat bij een gazon deze elementen op elkaar zijn afgestemd en in elkaar overlopen. Wil je een gezellige tuin creëren die een gevoel van eenheid teweegbrengt, dan kies je dan ook best voor verlichting die overloopt in je tuin zelf. Zo kan je lampen tussen de struiken plaatsen, of aan de voet van een boom. Ook is het mogelijk om buitenverlichting onder de tegels van je terras te laten plaatsen. Het resultaat is een unieke, gezellige sfeer die het voor zowel jezelf als bezoekers heel aangenaam maakt!

4. Verlichting aan de deur laten plaatsen

Ten slotte is het altijd een goed idee om verlichting te kiezen aan de voordeur van de woning. Niet enkel om het voor jezelf of bezoekers eenvoudiger te maken, maar ook omdat dat toch wel een invloed heeft op de look en feel van de woning. Wil je het voor mensen al meteen duidelijk maken welke stijl je in huis hanteert, dan is dergelijke deurverlichting een goed idee. Er bestaan heel wat opties, waaronder strakke muurlampen die een gedimd licht afgeven tot eerder sierlijke verlichting, ideaal voor tijdens de feestdagen. Op die manier is de eerste indruk van je woning al meteen goed!