Welke lampen geven de meeste sfeer?

sfeervolle verlichting

Een mooi interieur is niet compleet zonder een goede verlichting. Waarmee kan je jouw verschillende kamers de beste sfeer geven?

Halogeen of led?

Led lampen zijn niet meer weg te denken in de huishoudens. Deze lampen stonden in het begin bekend als de lampen met een koude uitstraling door de vooral witachtige en scherpe uitstraling. Ze konden niet de warme sfeer geven zoals de oude halogeen lampen dat ooit deden. De technologie was gelukkig verder gevorderd en tegenwoordig kunnen de lampen zich helemaal meten aan de oude halogeen lampen. Met als voordeel dat ze nog eens een stuk zuiniger zijn in gebruik en met smartfuncties in te stellen zijn qua kleur.

Inbouwverlichting

Als je van modern en simplistisch houdt, dan zijn ingebouwde spots een goede keuze. Deze geven een geven een goede sfeer met een aangename, dimbare sterkte. Vaak hebben deze led spots een brede lichtstraal waardoor de ruimte beter verlicht wordt.

Staande verlichting

Met staande verlichting kan je ook een mooie warme sfeer maken. Zo kan je een staande lamp met diverse spots laten richten op de plekken waar jij het meeste vertoeft zoals de bank, de eettafel of een andere plek. Zo maak je je eigen relax hoekje.

Hangende verlichting

Met hangende led spots kan je een zeer warme en fijne sfeer creëren in je huis. Vaak zie je deze lampen terug in woonwinkels ter inspiratie. Deze ogen als ouderwetse ronde peertjes, maar er wordt hier gebruik gemaakt van LED technologie, welke vaak ook dimbaar is. Hierdoor kan je zelf je eigen romantische inrichting maken met veel lampen zonder dat het veel kost aan stroom. Je kunt er ook voor kiezen om juist industriële lampen op te hangen, deze lampen ogen vaak groots en zijn een echte blikvanger.

LED strips

Niet alleen de traditionele verlichting kan een goede sfeer geven. Ook in de vorm van LED strips kan je een erg mooie tint geven aan je inrichting. Het grote voordeel van een strip is dat ze volledig zijn aan te passen naar jouw wens. Je kunt ze op maat plakken op jouw meubels, televisie of andere apparatuur en is ideaal verwerkbaar door de flexibele structuur en bij sommige merken ook op maat te knippen. Het enige waar je rekening mee moet houden is de aansluiting. Vaak wordt er gebruik gemaakt van een USB aansluiting, welke terug te vinden is op je televisie of pc. Je kunt hiervoor ook een adapter gebruiken. Als je de strips hebt geplaatst, kan je deze vaak bedienen met een afstandsbediening.

Smart Domotica

Je kunt naast de LED strips ook je hele interieur inrichten met diverse LED spots en deze laten werken aan de hand van domotica. Zo creëer je je eigen kleurenparadijs aan de hand van enkele knoppen. Niet geeft dit alleen sfeer, maar zo kan jij op afstand je huis laten oplichten voordat je thuis bent. Dat is nog eens gezellig binnenkomen!