Werken met spiegels in je interieur

spiegels interieur

Foto: https://nl.pinterest.com/pin/73957618862582546/

De kracht van spiegels: functioneel en esthetisch

Spiegels zijn een van de beste woonaccessoires om je interieur mee naar een hoger niveau te tillen. In de eerste plaats zijn spiegels functioneel. Onmisbaar in de badkmamer, zeer nuttig in de buurt van je kledingkast en handig om nog even een blik op te kunnen werken voor je de deur uit gaat. Spiegels zijn bovendien decoratief. Je kunt ze net als kunst en woonaccessoires zoals een vass inzetten om je interieur een bepaalde stijl mee te geven. Minimalistisch, chique of speels bijvoorbeeld. Met name een design spiegel is hier ideaal voor. Maar spiegels in je interieur kunnen nog veel meer. Ze hebben namelijk het vermogen om kamers lichter én ruimer te maken. Door een spiegel te gebruiken om het natuurlijke licht te weerkaatsen kan een kamer wel twee keer zo licht worden. Hiervoor is vooral de plaatsing van de spiegel van belang. De kracht van het ruimtelijke effect wat spiegels hebben hangt voornamelijk af van het formaat van de spiegel. Een spiegel van plafond tot vloer maakt uiteraard veel meer verschil dan een decoratief kleine wandspiegeltje. Benieuwd naar tips om spiegels op bijzondere manieren in je interieur te verwerken? Lees dan snel verder.

Spiegels buitenshuis

Buitenshuis zie je niet veel spiegels. Vreemd eigenlijk, want ook op een terras of balkon kunnen spiegels geweldig worden toegepast. Zo kunnen ze een veranda extra gezellig maken door het een meer ingericht gevoel te geven. Let er wel op dat je kiest voor een spiegel die tegen de elementen kan. Het scheel als de spiegel onder een overkapping hangt. Een design spiegel is perfect voor deze toepassing.

Schitterende keukenkastjes

Keukenkasten met een glazen paneel zijn eenvoudig om te zetten in deurtjes met spiegels. Een heel bijzonder effect wat de keuken bovendien aanzienlijk groter doet lijken. Ook handig: je hoeft de inhoud van de kastjes niet per se mooi uit te stallen, dus kan je er makkelijker meer in kwijt.

spiegels in het interieur

Foto: https://nl.pinterest.com/pin/220465344237566076/

Tegelspiegeltjes

Alhoewel spiegels zeker niet ongewoon zijn in de badkamer en het toilet, zijn spiegelende tegeltjes wel degelijk speciaal. Een rij met spiegeltegels tussen je normale tegels staat geweldig. Aangezien dit bovendien vaak niet de meest ruime vertrekken zijn is het ideaal om deze optisch met spiegels te vergroten.

Heel veel spiegels

Waarom zou je je beperken tot één spiegel? Je kunt een fantastisch effect creëren door meerdere spiegels op een wand te hangen, in verschillende formaten maar met hetzelfde type lijst.