3 looks om te creëren met salontafels

salontafels

De salontafel is in veel interieurs een centraal punt. Daarom is juist dit meubel ideaal om een specifieke woonstijl mee te benadrukken in je woonkamer! Het begint met de keuze voor de salontafel, en vervolgens kun je met decoraties jouw persoonlijke stijl helemaal compleet maken. Lees gauw verder voor 3 looks om te creëren met een salontafel: industrieel, strandlook en de Wereldse woonstijl.

Industrieel

Een industriële woonstijl is hip en past helemaal bij de tijdgeest van nu. Daarom heb je veel keuze uit salontafels met een stoer, robuust en sfeervol design. Houd je van rustige en strakke lijnen in huis, maar spreekt de mix van metaal en hout je ook aan? Dan is de “Brooklyn Loft” look echt wat voor jou. Kijk eens naar het merk Kave Home voor industriële meubels met een slank design. Maak de zithoek compleet met een kaarsenhouder van koper draadstaal, een groen plantje in een koperen pot en een stapeltje van je favoriete boeken voor een huiselijke touch.

De “Brooklyn Loft” look bewijst dat design en industrieel heel mooi samengaan. Maar je kunt ook kiezen voor een salontafel van onbewerkt, ruw sloophout op grove steigerbuizen om een stoerder en robuuster geheel te creëren. Decoreer in dit geval de tafel met bijvoorbeeld een vintage metalen lampje en een gietijzeren pot voor de plant. Een bijzettafel van dezelfde ruwe materialen zorgt voor een harmonieuze sfeer in de zithoek!

Strandlook

Het hele jaar een zomers gevoel met een strandlook in je huis! In deze woonstijl vind je veel lichte tinten terug, zoals wit en beige; maar ook lichtblauw en turquoise doen het erg goed. Begin met een houten salontafel in één van deze tinten en versier het blad met decoraties die je dat heerlijke zomerse gevoel geven. Windlichten in verschillende formaten, bijvoorbeeld, maar ook een glazen bol gevuld met gedroogde zeesterren of schelpen neemt je in één klap mee naar het strand. Een rieten vloerkleedje of een heerlijke zachte schapenvacht maken het helemaal af.

Wereldse woonstijl

In de Wereldse woonstijl vind je een mix van culturen terug, en wat is een leukere plek om die tentoon te stellen dan in de zithoek waar je dagelijks ontspant? De salontafel kan van verschillende materialen gemaakt zijn en ook het design maakt eigenlijk niet uit: zolang er maar een link is naar een fascinerende cultuur. Denk aan een salontafel met prachtig, handgemaakt houtsnijwerk of een vintage tafeltje ingelegd met Marokkaanse siertegels. Stal je favoriete reissouvenirs uit op de salontafel en breng extra sfeer aan met een Oosters vloerkleed in de zithoek! Zet je planten in gevlochten mandjes uit Peru of drapeer een kralenketting uit Indonesië over de bloemenvaas. Bij elk item droom je even weg over een verre cultuur…