3 musthaves voor een bar thuis

Je eigen huis is de plek waar je helemaal tot ontspanning kan komen na een lange dag werken. De woonkamer is natuurlijk één van de plekken waar je lekker kunt neerploffen en relaxen. Sommige mensen hebben nog een extra ruimte over in bijvoorbeeld de kelder, in een aparte kamer in huis of in het tuinhuisje. Wat is er dan leuker dan hier je eigen bar te creëren? Voortaan wordt dat de leukste plek om bij feestjes gezellig bij te praten of gewoon aan het eind van de dag even wat stoom af te blazen. Het maken van je bar kun je gewoon zelf doen. Bedenk alvast hoeveel ruimte je ervoor beschikbaar hebt en in welke sfeer je de ruimte wilt aankleden. Ga je voor een traditionele houten bar of kies je juist stoere materialen en aankleding als leer en metaal voor de bar in je man cave? Maak vervolgens een goede schets en ga daarna aan de slag met het verzamelen van alle benodigdheden. Voor je het weet zit je dan een drankje te drinken in je hoogstpersoonlijke bar! 3 musthaves die beslist niet mogen ontbreken in deze gezellige ruimte hebben we alvast voor je op een rijtje gezet.

bar thuis

1. Comfortabele meubels zoals barstoelen

Je bar is de ideale plek om je vrije tijd in door te brengen en daarom wil je er natuurlijk comfortabel kunnen zitten. Er zijn verschillende manieren om te zorgen voor fijn meubilair voor in je bar. Zo kun je onder meer kiezen voor lage tafels met een paar leuke stoelen eromheen, maar ook kun je gaan voor de ouderwetse hoge bar. In plaats van hier barkrukken voor te zetten is het ook erg gaaf om er barstoelen neer te zitten. Deze geven net wat meer ondersteuning en vormen zo een perfect zitje in je eigen bar.

2. Hanglampen voor goede verlichting

Een perfect geoutilleerde privé bar aan huis is uiteraard voorzien van een heerlijk en uitgebreid assortiment aan dranken. Zet ze in een mooie kast, bevestig ze aan de wand van je bar of plaats ze op stoere planken van bijvoorbeeld steigerhout. Om er nu voor te zorgen dat je alle gasten in je bar van het juiste drankje kunt voorzien is het belangrijk om te zorgen voor goede verlichting. Een aantal kleinere hanglampen op een rij of één stoere grote hanglamp boven je bar zorgt ervoor dat je goed zicht hebt op je gehele inventaris.

3. Gezellige aankleding

Om je bar helemaal van jou te maken kleed je hem natuurlijk aan met accessoires die bij jouw stijl passen. Heb je een stoere bar die deel uitmaakt van je man cave? Dan is het leuk om hem te completeren met zaken als een dartbord en oude nummerplaten uit binnen- en buitenland aan de muur. Wil je helemaal uitpakken? Maak dan ook ruimte voor een pooltafel. Creëer je thuis een bruin café? Voorzie dan je tafels van ouderwetse kleedjes en hang nostalgische reclameborden aan de wand.