4 tips voor een duurzamer interieur

Er zitten veel voordelen aan het hebben van een duurzaam huis. Het verhoogt de waarde van uw huis, het verlaagt de energierekening en het maakt uw huis een fijnere plek om te wonen. Het kan een flinke investering zijn om uw huis duurzaam te maken, maar ook met kleine makkelijke veranderingen kunt u ervoor zorgen dat uw huis een stuk duurzamer wordt.

Vervang lampen voor led-verlichting

Heeft u uw huis ingericht met sfeerverlichting om een gezellige sfeer te creëren, dan gaat hier waarschijnlijk veel energie in zitten. Vooral als u nog gloeilampen heeft. Oude gloeilampen verbruiken veel energie en zijn daarom niet goed voor het milieu. Vervang uw lampen voor ledlampen of spaarlampen. Deze lampen zijn iets duurder maar door de ruime besparing verdient u het aanschafbedrag snel terug.

led strip

Zonnepanelen in een zonnepark

Het aanschaffen van zonnepanelen is voor veel mensen de meest logische stap als zij denken aan een duurzame investering. Voor veel mensen geldt echter dat het dak geen gunstige ligging heeft voor zonnepanelen of dat zij helemaal niet beschikken over een eigen dak, bijvoorbeeld voor bewoners van een appartementencomplex. In dit geval kunt u ervoor kiezen om te investeren in een zonnepark. Grote aantallen zonnepanelen worden aangelegd op daken van grote bedrijven of parkeergarages en u kunt zelf kiezen hoeveel zonnepanelen u hiervan wilt kopen. De energie die door deze zonnepanelen wordt opgewekt gaat direct van uw energierekening af.

zonnepanelen

Stap over naar duurzame energie

De energie die thuis uit uw stopcontact komt wordt geleverd door een energieleverancier. U kunt ervoor kiezen om energie af te nemen van een energieleverancier die enkel groene, duurzame energie levert. Op deze manier stimuleert u een duurzamer milieu en ontvangt u thuis duurzame energie. Bekijk welke energieleveranciers duurzame energie leveren en stap over.

Kies voor zuinige apparatuur

Is uw wasmachine toe aan vervanging of wilt u een nieuwe keuken aanschaffen, sta dan stil bij het energielabel van de nieuwe apparatuur. De nieuwste koelkasten, vriezers en vaatwassers worden steeds zuiniger, maar binnen deze categorieën zijn nog grote verschillen in duurzaamheid. Op het energielabel kunt u lezen hoe zuinig een apparaat is, met A+++ als het zuinigste label. Kies bij het aanschaffen van een nieuw apparaat voor het zuinigste model en voorzie uw huis stapje voor stapje met duurzame apparatuur.

Conclusie

Wilt u een duurzamer huis? Er zijn meer mogelijkheden dan u denkt om uw huis gemakkelijk te voorzien van duurzame oplossingen. Vervang uw lampen, schaf zuinige apparaten aan en kies voor een groene energieleverancier. Een nieuw energiecontract vindt u snel met EasySwitch.nl, de beste energievergelijker. Binnen enkele minuten stapt u over en bespaart u meteen veel geld wat u kunt gebruiken voor uw huis!