5 Stappen om de perfecte raamdecoratie te kiezen!

Wat een keuzes hè? We nemen aan dat je op dit moment middenin een verhuizing, verbouwing of het vervangen van je huidige raamdecoratie zit. Je hebt gelijk, er zijn veel zaken waar je bij het kopen van raamdecoratie even aan moet denken. Maar geloof ons, het hoeft echt niet zo moeilijk te zijn en het komt allemaal goed. Daarom leggen we je in 5 stappen uit waar je bij het aanschaffen van raamdecoratie aan moet denken.

Bepaal waar de raamdecoratie komt te hangen

 De ruimte waar de raamdecoratie komt te hangen is vaak bepalend voor de functie die de raamdecoratie moet hebben. Het bieden van privacy, optimale beheersing van de lichtinval en sfeercreatie zijn vaak de hoofdfuncties van raamdecoratie. Wist je dat raamdecoratie ook isolerend en geluiddempend werkt? Kijk naar de ruimte die je wilt bekleden en bedenk wat je belangrijk vindt aan de raamdecoratie. Het is logisch dat je in de slaapkamer gaat voor verduisterende raamdecoratie, waar je in de woonkamer gaat voor veel sfeer, lichtinval maar toch de juiste hoeveelheid privacy.

Houd rekening met de mogelijkheden van het raam

Je hebt duidelijk welke ruimte je graag wilt bekleden en wat voor functies je belangrijk vindt in de ruimte, mooi. Dat is al een begin. De vervolgstap is om te kijken naar het type raam. Wat voor raam zit er eigenlijk in de ruimte? Houd altijd rekening met de mogelijkheden en beperkingen van een raam. Met een draaikiepraam houd je bijvoorbeeld rekening dat het raam op kiepstand naar binnen uitsteekt. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte blijft tussen de kiepstand en de raamdecoratie.

Verdiep je in de soorten raamdecoratie

Er is voldoende keuze aan raamdecoratie, maar niet elke raamdecoratie is voor elk type raam en ruimte geschikt. Ga na welke raamdecoratie bij het type raam en ruimte past. We kunnen ons voorstellen dat je in de badkamer genoeg privacy wil, maar dat je ook de wens hebt dat het raam nog open kan en dat de raamdecoratie vochtbestendig is. Dan kom je al snel uit bij PVC-jaloezieën. Bij draai-kiepramen kom je al snel uit bij ingespannen plisségordijnen zodat ze gemakkelijk meebewegen met het geopende raam.

Vraag gratis kleurstalen aan

Yes! Je hebt raamdecoratie uitgekozen. Tijd voor de volgende stap. Je kunt tegenwoordig bij veel bedrijven kleurstalen aanvragen. Vraag gratis kleurstalen aan bij Veneta.com om de kleuren in het echt te bekijken en om ze bij je interieur te houden. Geheel vrijblijvend, je wordt daarna niet gebeld ;-). Alle kleuren hebben bij Veneta.com dezelfde prijs, je betaalt dus altijd een eerlijke prijs.

In de dag of op de dag

Hallo vakterm! Dit is een typische vakterm in de raamdecoratiebranche en zet je wel even aan het denken. In de dag betekent tussen twee muren en op de dag betekent op de muur. Bekijk de eenvoudige meetinstructies van Veneta.com en het inmeten van de ramen is een makkie! Zelfs als je van nature niet zo handig bent.