7 Praktische interieurtips voor ieder interieur

meubelicty.nl

Interieurtips zijn overal te vinden. In tijdschriften, op internet en waar dan ook. Vaak gaat het om heel specifieke tips die vooral gericht zijn op een bepaalde interieurstijl. Doe je winst met onderstaande praktische en algemene interieurtips.

1.Veel aandacht voor de details

Een mooie inrichting is zeker niet afhankelijk van veel grote en dure meubelstukken. De details zijn meestal bepalender. Kijk eens op Meubelcity voor dressoirs, bedden, bankstellen en tafels met subtiele details. Je zorgt op deze manier voor een persoonlijk interieur. Door zo’n meubelstuk in een ruimte te plaatsen, geef je deze direct al een bepaalde uitstraling. Heb je een bijzondere tafel, kast of bank gevonden, geef deze dan een prominente plaats, zodat het accent hier echt op valt. Heb je niet veel te besteden, kies dan een pronkstuk. Ook de accessoires spelen een grote rol. Denk hierbij aan kaarsen, plaids, kussens en wandversieringen.

2.Ga door totdat je tevreden bent

Soms stoppen mensen te vroeg met het inrichten van een bepaalde kamer. De meubels, de gordijnen, de vloer en de accessoires zijn geregeld, maar toch voelt het nog niet goed. Negeer dit gevoel niet, maar blijf puzzelen. Mist er nog ergens een lamp? Moet die bank toch net iets dichter bij de kast staan? Zijn een aantal extra kussens in een bepaalde kleur de oplossing van de puzzel? Je zult merken dat je er dan vanzelf rust over krijgt.

3.Laat kamers in elkaar overlopen

Het is mooi wanneer je woning een geheel vormt. Je zorgt hiervoor door te kiezen voor een bepaalde hoofdkleur of voor een bepaald materiaal. Het is rustgevend wanneer zo’n element in iedere ruimte naar voren komt.

4.Bespaar niet op verlichting

Lampen zijn meestal niet goedkoop. Toch is het een slechte keus om te besparen op de verlichting. Heel vaak kiezen mensen een te kleine lamp. De afmeting van de lampen moet echt passend zijn bij de ruimte. Verlichting clusteren is ook een goede optie.

5.Denk goed na over de kleur van de muren

Muren worden in allerlei kleuren geverfd. Het gebeurt nogal eens dat mensen hierin echt een verkeerde keus maken. Aan de ene kant is overschilderen zo gebeurd, maar aan de andere kant is dit ook een klus die vaak wordt uitgesteld. De kleur van de muren is echter wel redelijk bepalend voor de hele ruimte. Kies daarom alleen een kleur waar je voor de volle 100% achter staat.

6.Zet geen meubels tegen de muren

Het lijkt zo handig en praktisch om alle meubels tegen de muren te zetten, maar een ruimte lijkt veel groter als je alles wat ruimer opstelt. Een paar centimeter van de muur doet al heel veel.

7.Kies een vloerkleed niet te klein

Een te klein vloerkleed misstaat vaak echt. Het is belangrijk dat alle banken en stoelen voor een klein stukje op het vloerkleed staan. Dit geeft een extra sfeervolle uitstraling.