Alles wat jij nodig hebt voor het klussen!

Met elke unieke klus kom je unieke uitdagingen tegen. Sommige projecten zorgen ervoor dat je op het laatste moment nog snel wat meer materiaal moet halen. Andere projecten maken het onmogelijk om waterpas te werken omdat juist alles al scheef is. En weer andere projecten zorgen ervoor dat je nog even wat vrienden moet bellen voordat je begint met klussen. Wat heb je nodig voor je project en hoe zorg je ervoor dat je niet op het laatste moment nog in de stress moet schieten?

Berekenen werkt niet altijd

Je kunt aan het rekenen slaan voordat je begint met je project. Maar in niet alle gevallen is dit haalbaar óf een zekerheid. Wanneer een complete wand vervangen moet worden, moet je immers weten wat er achter de wand zit voordat je begint met rekenen. Is dit juist op een plek waar ook kleine kinderen kunnen komen, dan is van tevoren de wand slopen ook geen optie. De beste tip: zorg ervoor dat je aan het klussen bent op het moment dat de bouwmarkt in de buurt nog langere tijd geopend is én dat je iemand hebt die met een auto even snel heen en weer kan rijden. Heb je onverwacht toch nog meer nodig dan je berekend had, dan kan dit tenminste nog geregeld worden.

Leg de focus op het doel van het project

Vaak wordt bepaald gereedschap vergeten of dingen zoals kit om naden af te dichten. Wil je ervoor zorgen dat dit niet nog eens gebeurt? Leg de aandacht tijdens de voorbereidingen dan eens op het doel van het project. Wanneer je het dak lekdicht wilt maken, weet je dat je hout en dakpannen nodig hebt. Maar om het doel te bereiken, heb je waarschijnlijk ook loodlappen nodig. Ben je aan het werk op een plek waar alle mensen duidelijk moeten weten waar zij heen moeten (bijvoorbeeld tijdens een brand), dan is vloerbelijning belangrijk om niet te vergeten Tip: bij multitube.nl kun je dit nu alvast bestellen zodat je het niet vergeet.

Houd ruimte in het budget!

Wanneer je begint aan een klus, dan heb je een bepaald budget en je hebt berekend wat het ongeveer gaat kosten. Zorg er altijd voor dat het budget 10% hoger ligt dan de verwachte kosten. Op die manier kun je namelijk alsnog die dingen halen die je vergeten was in eerste instantie en kun je gewoon verder om de klus af te maken.