De landelijke badkamer

De nieuwe inrichting van je badkamer kan heel leuk maar ook heel lastig zijn. Hoe zorg je bijvoorbeeld dat de badkamer helemaal naar je zin is en dat alles bij elkaar past? Dat kan vrij gemakkelijk door een bepaalde stijl badkamer uit te zoeken! Een veel geziene en gebruikte stijl is de landelijke badkamer. Met deze stijl kom je helemaal tot rust en zeg nou zelf, dat willen we toch allemaal wel eens! Wat deze stijl precies is vind je in het vervolg van dit artikel.

landelijke badkamer

De landelijke badkamer

De badkamer wordt voor veel mensen steeds belangrijker. Mensen vinden in de badkamer, na bijvoorbeeld een drukke dag werken, wat rust. Een landelijke badkamer biedt deze rust door de warme houttinten die er bij horen en de vaak wat nostalgische tegels. Hout is er natuurlijk ook in veel verschillende soorten en maten. Het kan ontzettend mooi zijn om ruw hout te gebruiken in de badkamer, maar ook andere houtsoorten kunnen volledig tot hun recht komen. Wel is belangrijk dat hout in de badkamer goed wordt behandeld zodat het tegen vocht kan. Naast de zojuist genoemde nostalgische tegels kan het ook mooi zijn om de badkamermuren op een natuurlijke manier in te richten. Denk aan bakstenen of grove balken.

Een badkamer moet bij je passen en helemaal naar je zin zijn. Je brengt er elke dag tenslotte tijd door. Om te zorgen dat de badkamer perfect is voor jou is het belangrijk om naast de juiste vloer, muren en meubels ook de goede accessoires vinden. Helemaal in jou stijl!

Meubels en accessoires

In een landelijke badkamer komt vooral veel hout voor. Maar, gebruik je nu houten accessoires of maak je ook de hoofdmeubels van je badkamer van hout? Dit is iets wat je helemaal zelf kunt uitzoeken. Om te ontdekken wat jij mooi vindt en hoe jij graag wilt dat jou badkamer er uit komt te zien kan je op internet veel voorbeelden ter inspiratie vinden. Wanneer je er voor kiest om je hoofdmeubels van hout aan te schaffen kan het leuk zijn om voor de accessoires andere materialen te gebruiken. Denk hierbij aan aardewerk of roestvrij staal. Dit zijn van zichzelf rustgevende materialen die ook niet gaan roesten. Nog een belangrijk punt is het aanhouden van 1 stijl. Kies bijvoorbeeld niet voor 4 verschillende stijlen accessoires, dat zorgt namelijk voor onrust en dan is het effect van een landelijke badkamer weg!

Het aanschaffen van een nieuwe badkamer

Wanneer je hebt besloten om een je badkamer opnieuw in te gaan richten wil je vaak nog een professioneel advies. Voor dat en voor veel keuze aan badkamermeubels en accessoires kan je terecht op www.woonprettig.nl!