De nieuwste afzuigkappentrends van 2018

afzuigkappen trends

De keuken is steeds meer onderdeel van onze leefruimte. De keuken is niet enkel meer een plek om alleen te koken, maar ook om met meerdere mensen samen te komen voor gezelligheid. De keuken is daarom ook, net als het interieur van je woonkamer, onderhevig aan trends. Dit kan het type keuken zijn, maar er zijn ook trends op het gebied van stijl en keukenapparatuur. Ook op het gebied van afzuigkappen zijn trends waar te nemen. Een afzuigkap is een belangrijk onderdeel in de keuken, zodat onaangename geurtjes naar buiten geleid worden. Hierbij enkele trends op het gebied van afzuigkappen.

Een Downdraft afzuigsysteem

Een trend die je in steeds meer keuken tegenkomt is het verdwijnen van de traditionele afzuigkap. Deze afzuigkappen, in diverse vormen verkrijgbaar als wandafzuigkap, eiland afzuigkap of een onderbouw afzuigkap zien we steeds meer verdwijnen. Daarvoor in de plaats komt een in het werkblad geïntegreerd afzuigsysteem. Een Downdraft afzuigsysteem is volledig weggewerkt in het werkblad, naast de kookplaat. Als je hem gebruikt tijdens het koken, komt hij uit het werkblad en kan zo de geurtjes afzuigen. Het voordeel daarvan is dat je je hoofd nooit meer stoot aan de afzuigkap en je geen hinder meer hebt van lawaai boven je hoofd. Uiteraard maakt een dergelijke afzuigkap ook nog lawaai, maar is het weggewerkt onder de keuken. Downdraft afzuigkappen zijn vooral uit esthetisch oogpunt erg fraai. Kijk ook op de website van Budgetplan voor meer informatie over het Downdraft afzuigsysteem.

Elektronische luchtfilter

De verontreinigde lucht met geurtjes, vetresten en andere schadelijke bacteriën wat afzuigkappen wegzuigen omzetten in schone lucht. Dat is wat een elektronische luchtfilter kan doen. De filter kun je aansluiten op de motor van de afzuigkap. De elektronische filter zet de opgenomen lucht om in CO² en blaast deze schone lucht weer uit in de keukenruimte. Je verwijderd dus niet alleen de ongewenste lucht tijden het koken, maar ververst op deze manier ook de lucht in de keuken. De elektronische luchtfilters zijn op vrijwel alle afzuigkappen aan te sluiten. Je hoeft dus niet perse een nieuwe afzuigkap aan te schaffen.

Intelligente afzuigkappen

De techniek in afzuigkappen wordt steeds intelligenter. Een intelligente afzuigkap werkt samen met de kookplaat. Het maakt niet uit wat je aan het koken bent, de afzuigkap past zich daar automatisch op aan. Je hoeft zelfs de afzuigkap niet aan te zetten, dat doet hij vanzelf als hij vindt dat daar aanleiding toe is. Hij regelt automatisch de afzuigsnelheid en de kracht van afzuigen op basis van wat er op de kookplaat gebeurt. Zo ziet de afzuigkap bijvoorbeeld of je aan het bakken of braden bent of juist aan het stomen. Hiermee kun je dus voorkomen dat de afzuigkap te lang aan blijft en teveel lucht wegzuigt, waarbij je extra moet stoken.