De veelzijdigheid van een dekbedovertrek

dekbedovertrek.interieur

Als je denkt dat een dekbedovertrek alleen een praktische en een esthetische kant heeft, dan heb je het mis. Graag willen we je laten zien dat je lakens voor een groot deel bepalen met welk gevoel je naar bed gaat, slaapt en weer op staat. De kleur werkt door op je gemoed, het materiaal kan een bijzonder gevoel oproepen en natuurlijk helpt een pas gewassen dekbedovertrek mee aan een gevoel van hygiëne en schoonheid.

Indien je weet waarop een dekbedovertrek allemaal invloed kan uitoefenen, dan kun je dus ook met een bewuste aankoop deze fijne dingen in je leven sturen en een duwtje in de rug geven. Lees daarom snel verder en ontdek de veelzijdigheid van het dekbedovertrek, zodat je de volgende keer dat je eentje koopt niet een willekeurig pak met de opdruk dekbedovertrek 240×220 uit het rek grijpt. Kies bewust, want aandacht maakt het leven mooier.

Het gevoel van pure luxe met dekbedovertrek 240×220

Er zijn maar weinig dingen zo fijn als ‘s avonds onder een fris en schoon dekbedovertrek te kruipen in een slaapkamer waarvan het raam heel de dag heeft open gestaan. De kamer heeft zich gevuld met zuurstof en het bed ruikt naar wasgoed of misschien naar de buitenlucht, als je de luxe hebt gehad om het pasgewassen beddengoed buiten in de zon op te hangen. Dit gevoel geeft ons even het gevoel van pure luxe, het gevoel dat we ook hebben als we een nacht in een chique hotel slapen.

Wat nog extra fijn is, is slapen onder een groter formaat dekbed. Een dekbedovertrek 240×220 zorgt ervoor dat je nooit hoeft te vechten met je bedpartner om het dekbed. Een groot dekbed haalt dus onbewuste frustraties weg. Je zult merken dat je dus prettiger slaapt en dat komt alle relaties ten goede. Kies daarnaast eens voor een set van satijn of 100% katoen. Deze materialen voelen prettig, zacht en natuurlijk. Hierdoor heb je moeite om op te staan als de wekker je roept.

Dieper in slaap: kies het juiste dessin

Een dekbedovertrek is vaak een verlengstuk van je interieur. Vrolijke dessins met bloemen, mooie spreuken of een rustgevende boeddha liggen op je bed te wachten totdat je toegeeft aan slaap. Wist je dat de kleuren en het dessin van het dekbedovertrek veel invloed hebben op je gemoed en zelfs op de kwaliteit van je slaap?

Indien je een goede slaper bent, zul je niet zo gevoelig zijn voor wat er op je bed ligt. Wellicht heb je verduisterende gordijnen en is je slaapkamer in de nacht zo donker dat je binnen no-time vertrokken bent naar dromenland. Ben jij echter gevoelig voor licht en kleur, test dan eens of je met donkere hoeslakens en dito dekbedovertrek beter slaapt. Witte lakens en lichte overtreksets reflecteren elk beetje licht dat binnenvalt en daardoor maken ze de slaapkamer een stuk lichter.

Of wat dacht je van felle kleuren? Rood staat erom bekend ons brein te activeren. Slaapt je kleuter slecht? Vervang dan eerst eens de dekbedsets met gillende raceauto’s voor een simpel dessin met donkere kleuren. Voor wat betreft jouw eigen slaapkamer: natuurlijk is rood ook de kleur van de passie, maar als de vonken er elke nacht vanaf zouden spatten, komen we aan weinig andere dingen toe overdag. Ook andere kleuren werken op ons gemoed en dit nemen we mee de nacht in. Wil je rustig slapen, kies dan voor een effen dekbedovertrek 200×200 in rustige en koele kleuren.

Geborgenheid onder een dekbedovertrek 200×200 

Een slaapkamer zou als een warm nestje moeten zijn of als een knus holletje: donker en gezellig, plus fris en schoon. Het moet voor een mens prettig zijn om zich terug te trekken van de buitenwereld. In onze slaap verwerken we de prikkels die we overdag hebben opgedaan. Je slaapkamer kan hier een handje bij helpen.

Waar een groot bed een gevoel van luxe kan geven, geeft een kleiner bed het gevoel van geborgenheid. Een bed van bijvoorbeeld 140 of 160 centimeter breed, met een dekbedovertrek van 200×200 zorgt ervoor dat je dichter bij je partner ligt. Dat geeft vaak een beschermend gevoel. Dit helpt ons om naar binnen te keren. Het is belangrijk dat we voordat we gaan slapen de buitenwereld voor een aantal uren kunnen los laten. Een slaapkamer die knus is en een gevoel van geborgenheid geeft, kan er voor zorgen dat je de dingen van overdag beter los laat.

Ook andere objecten in je slaapkamer kunnen helpen om dit gevoel van geborgenheid te bevorderen, zoals een fijne sprei, een extra dik dekbed van dons, vloerbedekking of een vloerkleed en zware overgordijnen. Dus vind je jouw slaapkamer wat kil en krijg je ‘s avonds geen zin om lekker onder de spreekwoordelijke wol te kruipen? Denk er dan eens aan om letterlijk wol te gaan gebruiken en de slaapkamer een warmer en meer geborgen sfeer te geven. Een dekbedovertrek 200×200 gemaakt van wol kan hier een steentje aan bijdragen.

Slaapkamerinterieur matchen

Natuurlijk wil het oog ook wat! Want het is ook reuze aantrekkelijk om in je bed te kruipen met een goed boek en een kop thee als het dekbedovertrek matcht met de rest van het slaapkamerinterieur en harmonie heerst in de slaapkamer. Heb je een eigentijdse of “boho” slaapkamer, waarin je veel herinneringen van je reizen kunt terugvinden? Dan is turquoise of een milde groene kleur een goede combinatie. Heb je een landelijke smaak? Houd dan de felle kleuren zoals rood, oranje en roze buiten de slaapkamerdeuren.

Heb je een nieuw dekbedovertrek nodig, kies dan de volgende keer bewust en kijk niet alleen maar naar een mooi printje. Een dekbedovertrek is niet alleen iets om te zien namelijk. Het is ook om te voelen, te ruiken en ja, sommige stoffen schijn je zelfs te kunnen horen! Gebruik al je zintuigen bij het uitzoeken van een dekbedovertrek. Het zal een verrijking zijn voor de uren die in slaap doorbrengt, maar ook voor de uren die je wakker doorbrengt. Een dekbedovertrek doet je goed, zowel binnen als buiten de slaapkamer.