De voordelen van dubbelglas

Dubbelglas bevat twee glasplaten met daartussen lucht of gas. Hierdoor is de ruimte veel beter geïsoleerd van buitenaf, wat helpt het externe geluid te verminderen en de binnentemperatuur veel beter behouden blijft. Dubbelglas is over het algemeen duurder dan enkel glas, maar het is zeker de moeite waard. Het biedt namelijk veel voordelen:

Thermische isolatie

Vanwege de samenstelling ervan worden ramen met dubbele beglazing voorbereid om zowel kou als warmte te isoleren, waarbij in beide gevallen een aanzienlijke energiebesparing wordt verondersteld. Dubbelglas houdt de kou buiten en bij hitte worden de kosten van het airconditioningsysteem bespaard, omdat de warmte van buitenaf dankzij het dubbele glas aanzienlijk wordt verminderd. Dit zal helpen om het huis koel te houden zonder onnodige energie te verbruiken.

dubbel glas

Geluidsisolatie

De akoestische isolatiecapaciteit van dit soort ramen is zeer effectief. Vooral voor woningen in gebieden met veel geluidsoverlast is dubbel glas een uitkomst.

Milieubesparingen

Glas draagt ​​bij aan het milieu, zowel bij de productie als bij recycling. De isolatie door de samenstelling van de ramen met dubbele beglazing zorgt op zijn beurt voor aanzienlijke besparingen in verwarmings- en koelsystemen, wat bijdraagt ​​aan de vermindering van de CO2-uitstoot om het broeikaseffect te bestrijden.

Bovendien draagt ​​de akoestische isolatie bij tot het verminderen van geluidsoverlast, die zeer aanwezig is in de steden. Wil jij ook dubbel glas plaatsen in jouw woning? Neem dan contact op met een specialist. Ook kun je online een prijs berekenen voor het plaatsen van dubbel glas.