De voordelen van PVC vloeren

Ben je je aan het oriënteren op een nieuwe vloer? Dan weet je waarschijnlijk al dat er tegenwoordig heel veel keuze is: laminaat, vloerbedekking, gietvloer en nog veel meer! Vloeren zijn vaak nogal aan de prijs als je grote oppervlakten moet voorzien van een vloer, dus dat kan dan nogal duur uitvallen. Een PVC vloer biedt dan een uitkomst. Een goedkope PVC vloer is niet alleen vriendelijk geprijsd, maar heeft nog meer voordelen. Hieronder lees je welke!

Vocht- en warmtebestendig

Een PVC vloer is gemaakt van kunststof en wordt soms ook wel vinyl genoemd. Het is goed bestand tegen zowel warmte als vocht. Je kunt de vloer dus overal in huis leggen, zelfs in de badkamer, toilet en de keuken! Daarnaast zijn PVC vloeren ook goed te combineren met een vloerverwarming. PVC vloeren nemen namelijk snel de temperatuur van de vloerverwarming aan. Hierdoor geleiden zij deze warmte ook optimaal, in vergelijking met andere soorten vloeren die veel meer isolerend zijn. Met een PVC vloer bespaar je dus energie omdat de warmtegeleiding het snelste is, waardoor de hele vloer sneller warm wordt.

Ruime keuzemogelijkheden en makkelijk te leggen

PVC vloeren zijn verkrijgbaar in allerlei ontwerpen en je hebt dus ruime keuze in de kleur en maat. Verder kan de vloer makkelijk gelegd worden, vergeleken met laminaat. Als je bijvoorbeeld voor een zelfklevende vloer kiest, dan kun je de PVC vloer op maat snijden en direct op de ondergrond leggen. Ook is een PVC vloer gemakkelijk te vervangen als je bijvoorbeeld gaat verhuizen. Je kunt de vloer dan eenvoudig uit je oude woning halen en opnieuw leggen in je nieuwe huis.

Stil en geluiddempend

Ken je ook dat tikkende geluid op de vloer van (hoge) hakken wanneer iemand voorbij loopt? Daar zul je geen last van hebben bij een PVC vloer! PVC vloeren zijn namelijk erg stil en hebben weinig contactgeluid, in tegenstelling tot bijvoorbeeld hout, parket en tegelvloeren. Dit komt doordat een PVC vloer bestaat uit meerdere lagen, waaronder een laag gemaakt van kurk die het geluid als het ware opvangt. Hierdoor is de vloer bijvoorbeeld geschikt voor op kantoor, maar ook als je in een appartement of flat woont en je niet teveel geluidsoverlast wil bezorgen bij je onderburen!

Makkelijk in onderhoud en hygiënisch

PVC vloeren zijn zeer makkelijk schoon te maken en hebben niet veel verzorging nodig. Viezigheid is makkelijk van de kunststof materiaal af te vegen, zuigen of dweilen, waardoor de PVC vloer een hygiënische keuze is. Je kunt er gemakkelijk met de stofzuiger overheen om de vloer stofvrij te houden. Door de vochtbestendigheid kun je de vloer ook nat dweilen. Een PVC vloer is bijvoorbeeld erg handig als je huisdieren hebt die af en toe een ongelukje in huis hebben, of wanneer je vaak kinderen over de vloer hebt die soms eten en drinken morsen.