Decoreer je trap met unieke trapleuningen

Bij een trapleuning wordt doorgaans voornamelijk stilgestaan bij de functionaliteit ervan. Je wilt je immers kunnen vasthouden bij het op- en afgaan van de trap. Vaak geven we de leuning wel een likje verf om deze bij de rest van het interieur te laten passen. Daar houdt de aandacht die we besteden dit onderdeel van het huis over het algemeen wel op. Jammer, want er zijn zoveel mogelijkheden om dit praktische element dat steun biedt een unieke, persoonlijke stijl te geven. Welke opties zijn er mogelijk om je trap te decoreren met een unieke trapleuning?

Een handgemaakte trapleuning voldoet aan jouw persoonlijke wensen

Er zijn een paar belangrijke voordelen die handgemaakte trapleuningen hebben ten opzichte van de kant-en-klare leuningen. In tegenstelling tot leuningen die machinaal worden vervaardigd, kun je bij een handgemaakt exemplaar voldoen aan al jouw persoonlijke wensen. Als je kiest voor het laten maken van een leuning, dan wordt er rekening gehouden met de vormgeving van de plaats waar de leuning bevestigd gaat worden. Je kunt een beroep doen op persoonlijk advies. Veiligheid staat immers voorop, wanneer het om producten als steunen en leuningen gaat. Een ander voordeel is dat je kunt kiezen voor hoge kwaliteit en duurzaamheid. Materialen als staal en smeedijzer gaan jarenlang mee en kunnen tegen een stootje. Ook zijn de materialen die worden gebruikt onderhoudsvrij. Als de leuning eenmaal is gemonteerd, heb je er weinig omkijken meer naar.

trapleuningen

Voor elk type interieur een geschikte mogelijkheid

Of je nu een modern ingerichte woning hebt of juist een interieur met een industriële look, met een unieke trapleuning decoreer je jouw muur. Bij een minimalistische woon- en levensstijl kun je kiezen voor blinde montage. Hierbij deze manier van monteren is er geen ophangsysteem zichtbaar, maar enkel de dunne, minimalistische leuning zelf. Houd je juist van robuust of landelijk, dan kun je hier met het kiezen van je trapleuningen ook goed op inspelen. Kies bijvoorbeeld voor een grotere vorm en voor een rustieke, decoratieve leuning met opvallende montagerozetten. Het is zelfs mogelijk om ledverlichting in je trapleuning te laten verwerken. Op deze manier wordt jouw verlichte trap dé blikvanger van je hal.

De vormgeving van de trapleuningen

Niet alleen de inrichting van je woning, maar ook de vorm van de muur waaraan de leuningen worden bevestigd, zijn bepalend voor de vorm van de trapleuningen. Meet daarom vooraf in welke maten en vormen optimale veiligheid garanderen. Bij een rechte trap zal een rechte leuning volstaan, maar wanneer je trap een bocht maakt of een hoek omgaat, dan is een trapleuning met glooiing mogelijk niet alleen veiliger, maar ook mooier dan meerdere, rechte trapleuningen. Er is eveneens keuze uit diverse vormen voor de leuning zelf, zoals rond, rechthoekig of vierkant. Door zelf het materiaal, de vorm, de kleur en montage te kiezen, maak je van jouw trapleuning een decoratief juweeltje aan de muur.