Een gezellige sfeer in huis met deze decoraties

Het is fijn wanneer je na je werk thuiskomt in een knus huis. Vooral de woonkamer is een plek waar je veel tijd doorbrengt met bijvoorbeeld familie en vrienden. Leuk dus om deze extra knus aan te kleden, zowel in de winter- als in de zomermaanden. Een gezellige sfeer in je woning creëren hoeft helemaal niet duur te zijn. Zo kun je met een stel leuke woonaccessoires je interieur eenvoudig verbeteren. Geef een gezellige uitstraling aan jouw huis met deze decoratietips.

woonaccessoires

Zachte, comfortabele kussens

Door het hoge comfortgehalte van kussens zien ze er ook heel knus uit. Bij kussens denken we direct aan warmte en gemak. Heel lang geleden lagen sultans en hun harem ook al zo graag op kussens in alle soorten en maten. De stijl en kleur kun je bovendien heel gemakkelijk aan laten sluiten op je gordijnen, kleed of behang. Deze accessoires maken het huis niet alleen gezelliger, maar ook een stuk comfortabeler.

Natuurlijke materialen voor meer warmte

Van welke woonstijl je ook houdt, natuurlijke accessoires mogen in ieder interieur terugkomen. Zij zorgen namelijk voor de warme sfeer die je niet met industriële materialen kunt verkrijgen. Denk hierbij aan rieten manden, houten gevlochten bollen, (gedroogde) planten en houten meubels. Met houten accessoires en rieten manden is het heel eenvoudig om een gezellige sfeer te creëren.

Heel veel kaarsen

Sfeerkaarsen kunnen het hele jaar door gebruikt worden. Tijdens de donkere winterdagen zorgen ze voor extra licht, warmte en gezelligheid in huis. In de zomer bieden kaarsen met citronella op het balkon of in de tuin een sfeervolle aanblik. Door ze in groepjes bij elkaar te plaatsen wordt het een knus geheel. Kies hierbij voor kaarsen of kaarsenhouders in dezelfde kleur voor een harmonieus geheel.

Beken kleur met accessoires

Niet alleen op de muren en vloer maar ook in je woonaccessoires kun je door kleurgebruik een gezellige sfeer creëren. Kies voor warme, aangename kleuren in de winter en frisse accenten in de zomer. Kleuren zijn heel bepalend in een interieur. En wit mag dan wel niet altijd als kleur worden geaccepteerd, met wit creëer je een rustgevende ruimte die licht reflecteert. Bovendien is deze neutrale ‘kleur’ heel eenvoudig te combineren, met pastelkleuren of juist hele felle kleuren.

Sfeerverlichting zorgt voor… sfeer!

De verlichting in je woning heeft een grote invloed op de sfeer in huis. Kies je voor industriële lampen met hard wit licht, dan wordt het geheel strakker en moderner. Een warm licht uit een lamp van natuurlijke materialen of glas zorgt juist voor meer warmte in huis. Er is een lamp te vinden voor elk interieur. Kies niet alleen voor een hanglamp boven de eettafel, maar verdeel het licht in de ruimte door een of meerdere staande lampen en wandlampen toe te voegen.