Een warme deken in de koude dagen

donzen dekbedden

Net als gezonde voeding en genoeg beweging is voldoende nachtrust een van de belangrijkste manieren om fit te blijven. Veel factoren zijn van belang om het optimale uit je slaap te halen. Een goed matras, een fijn hoofdkussen en een lekker dekbed.

Zeker tijdens de wintermaanden, wanneer je weerstand minder wordt, is het ontzettend belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Een lekker warm dekbed is onmisbaar in deze periode. Zeker wanneer je het plan hebt om lekker vroeg onder de dekens te kruipen, met een goede film of serie, kun je niet zonder een lekkere warme deken.

De voordelen van een donzen dekbed

Een dekbed vind je letterlijk in verschillende vormen en maten. Het draait vooral om de vulling van het dekbed. Vullingen zijn onder andere katoen, wol of dons. Het donzen dekbed is een van de meest gekozen dekbedden. Het klinkt al zo lekker zacht, een donzen dekbed. Maar waarom wordt deze zo vaak gekozen?

Dons is erg geschikt voor alle seizoenen. Dit komt doordat dons en veren de lichaamswarmte vasthouden. Ze geven geen onnatuurlijke warmte af, maar zijn in staat om een normale temperatuur te reguleren. In de zomer geeft een dekbed van dons een luchtigheid en in de winter blijf je lekker warm.

Slapen met de verwarming aan is geen fijn gevoel. Je wordt vaak wakker met een droge keel en ogen. Veel mensen kiezen er dan ook voor om zonder de verwarming aan te slapen, maar juist met een lekker warm dekbed.

Daarnaast heeft donzen dekbed een absorberende werking. In je slaap zweet je ongemerkt heel erg veel. Het dekbed van dons heeft het vermogen om het vocht zelf te reguleren en op te nemen. Zo wordt je niet badend in het zweet wakker en heb je altijd comfortabele nachtrust.

Een dekbed van ganzendons

Zie jij jezelf al helemaal liggen onder een heerlijk warm donzen dekbed? Ga dan voor een dekbed van ganzendons- en veren. Ganzendons is ontzettend licht en daarom heerlijk om lang onder te liggen. Doordat de veren van een gans ook aanzienlijk groter zijn dan bijvoorbeeld eendenveren houdt het dekbed meer warmte vast. Onder een dekbed ganzendons van Whitecloudz lig je er de hele winter warmpjes bij.