Fleur je woning op met deze kamerplanten

planten in huis

Wanneer je van plan bent je woning op te leuken kun je een nieuw interieur kopen, maar planten zijn ook een goede investering om meer leven te geven in je huis. Maar welke planten kan je het beste kopen?

Verzorging

Let er op dat je rekening met zonlicht moet houden. Als de zon namelijk amper op het gedeelte schijnt waar je plant staat, zal deze niet voldoende groeien en zelfs langzaam uitsterven. Zorg dus dat je kamerplanten plaatst op plekken waar genoeg licht op kan vallen. Er zijn uitzonderingen die wel goed zonder licht kunnen overleven. Daarbij kan je denken aan de Gatenplant, de Kentiapalm en de Vrouwentong. Ook moet je goed opletten bij het geven van water. De ene plant heeft veel minder nodig dan de andere.

Welke kamerplanten?

Je hebt genoeg keuze uit diverse planten die in je kamer passen. De meest bekende planten zijn:

De Gatenplant

Dit is een plant die erg populair is in huishoudens. Het is een kenmerkende tropische plant met gaten in de bladeren. Het onderhoud is erg makkelijk, de plant heeft weinig water nodig en hij zuivert de lucht.

Bananenplant

Met de bananenplant haal je net als de Gatenplant een tropische sfeer in huis, hou wel rekening bij deze plant dat deze wel regelmatig water nodig heeft in tegenstelling tot de Gatenplant. Daarbij kan je deze plant het beste niet op een tochtige plek plaatsen.

Palmlelie

Een erg solide plant die er ook nog eens kleurrijk uitziet. Net als de Gatenplant heeft het weinig water nodig om te kunnen leven. Omdat de plant al z’n ideale hoogte heeft bereikt in de winkel en verder weinig groeit kan je al bepalen of de maat past in je interieur.

Olifantsoor

Dit is een exotische plant met hoekige bladeren een herkenbaar zebraprint op de bladeren. De plant heeft regelmatig water nodig om te overleven, maar bij teveel water zal de plant dit via de bladeren afstoten tot het peil weer normaal is.

Vioolbladplant

Deze plant kenmerkt zich door de vioolvormige bladeren. Het uiterlijk is een echte eyecatcher in divere interieurs en mag eigenlijk niet ontbreken. De plant kan tot een flinke hoogte groeien bij de juiste verzorging.

Kentia palm

De Kentia palm is een kamerplant die in veel huishoudens voorkomt. Dat is ook niet gek, de plant ziet er goed uit en is makkelijk te onderhouden. De plant heeft regelmatig water nodig, maar geef dit met mate.

Er zijn nog veel meer soorten planten waar je uit kunt kiezen, laat je vooral inspireren bij tuincentrum.nl een online tuincentrum dat ook thuisbezorgd.