Gebruik van licht en kleur op kantoor

De algehele uitstraling van het kantoor kan veel betekenen voor de werkprestatie. Een grauw en donker kantoor is natuurlijk funest voor productieve werknemers. Wil je weten hoe je jouw kantoorruimte optimaal kunt inrichten? Lees dan gauw verder wat licht en kleur kunnen betekenen voor jouw kantoorruimte.

kantoor

Natuurlijk licht

De beste manier om voldoende licht in het kantoor te krijgen is middels natuurlijk licht. Mensen zijn gevoelig voor licht en een gebrek aan (natuurlijk) licht kan een veroorzaker zijn van depressieve gevoelens en moeheid. Profiteer van voldoende natuurlijk licht met grote ramen. Ook kun je ervoor kiezen om muren te vervangen voor grote glazen ruiten. Op deze manier kun je spelen met de natuurlijke lichtinval zodat al jouw werknemers hiervan kunnen profiteren.

Kunstlicht

Ook kun je met kunstlicht een donkere ruimte eenvoudig doen oplichten. Wist je de keuze qua lichtvorm en bron cruciaal is voor de werksfeer? TL-licht blijkt uit onderzoek bijvoorbeeld een stuk minder goed te werken dan geel licht en ledlicht. De felheid van TL-verlichting is niet goed voor het concentratie- en prestatievermogen. Kies voor warme verlichting op kantoor voor een fijne sfeer.

Kleur

Ook het kleurgebruik heeft een enorme invloed op het prestatievermogen. Niet voor niets dat wetenschappers nog steeds onderzoek doen naar het effect van kleuren. Zo kunnen felle kleuren, denk bijvoorbeeld aan de primaire kleuren; rood, blauw en geel, een opgejaagd gevoel geven. Donkere kleuren benadrukken negatieve gevoelens. Kies liever voor zachte tinten. Lichte witte kleuren of pasteltinten zijn perfect voor een rustige sfeer. Stel je het zelf voor, waar werk je liever? In een kantoorinrichting dat volledig in grijstinten is, of een kantoorinrichting met zachte kleuren?

Meubilair

Houd de zachte kleuren in gedachten wanneer je op zoek gaat naar kantoormeubilair. Kies voor meubilair in zachte tinten en vermijdt onnatuurlijk materiaal. Natuurlijke materialen geven leven aan een kantoor. Een echte aanraden voor kantoorinrichting zijn Havic: kantoormeubels. Deze meubels hebben een stijlvolle uitstraling, zachte tinten en zijn van natuurlijk materiaal.

Wil je beter presteren met jouw onderneming? Dan mag de invloed van de kantoorruimte niet over het hoofd worden gezien. Iedereen presteert beter in een fijne werkomgeving. Daar dragen licht en kleur sterk aan bij. Kies voor een kantoorruimte met zoveel mogelijk natuurlijk licht en maak gebruik van zachte tinten voor een fijne en stressloze sfeer.