Geef uw huis deze zomer een frisse kleur!

Zon, warmte, licht en een vrolijke sfeer: dat is wat de zomer voor u in petto heeft! Uw wooninrichting mag natuurlijk niet vergeten worden bij uw drang naar zomersfeer. Zo kunt u met een paar ingrepen al een heel andere sfeer creëren. Denk bijvoorbeeld aan uw plafond of muren in een ander kleurtje te zetten. Na de werkzaamheden hebt u het gevoel in een totaal ander huis te wonen. Wij geven u een duwtje in de rug en vonden voor u een paar praktische tips hoe dit aan te pakken.

Breng zomerkleuren in huis

Lichte natuurtinten brengen de zomer automatisch in huis. Denk bijvoorbeeld aan Provençaalse pasteltinten zoals poeder-roze, lavendel-lila, zacht grasgroen, licht kuikentjes-geel of intens amber-geel. Als de tint die u kiest een match vormt met de huidige kleuren op de muur, begin dan met één muur te schilderen en bekijk het resultaat. Niet tevreden? Doe dan toch maar twee muren of zelfs allemaal. Ook het plafond en deuren spelen mee. Kiest u voor dezelfde tint als uw muren of hebt u liever contrast? Laat u inspireren door foto’s op internet en doe ideeën op.

Pak het professioneel aan

Als u de stap zet naar schilderen van muren en plafond, doe het dan grondig en veilig. Zeker voor werken op hoogtes moet u het veilig houden. Een professioneel schilder zou het ook niet aanpakken vanop een stoel die hij wankel op een tafel plaatst, toch? Een kamersteiger lijkt misschien iets wat u niet gauw in huis haalt, maar het is eigenlijk heel makkelijk. U kunt het online bestellen en het wordt thuis geleverd. Met een gedetailleerde handleiding erbij zit die zo in elkaar en kunt u snel aan de slag. Kijk bijvoorbeeld eens bij steigervoorweinig.nl. Wist u dat u voor een goede 200 Euro al een degelijke kamersteiger hebt? Misschien kunt u samen met een vriend of buur een kamersteiger aankopen. Of u verkoopt de steiger terug na de werkzaamheden. Dergelijk materiaal behoudt immers zijn waarde.

Advies is zijn geld waard

Er zijn talloze soorten steigers met elk hun eigenschappen en kwaliteiten. Ga rustig door de webwinkel en vraag raad. Zo haalt u het geschikte materiaal in huis en hoeft u niet ongemakkelijk te werken. Denk maar eens aan het schilderen van uw plafond. Hoeveel keer zult u uw laddertje moeten verplaatsen vooraleer u helemaal rond bent? Met een steiger pakt u een veel groter oppervlak aan u verplaatst de steiger eenvoudig naar waar u die nodig heeft. ‘Goed materiaal is het halve werk’ geldt hier ook. Zo hoeft u niet nodeloos tijd te steken in heen en weer zeulen en heeft u meer tijd over om te genieten van uw zomerse huis!