Goede huisbeveiliging is onmisbaar

Het is absurd, maar wel waar. Beveilig je je woning niet voldoende, dan is de kans op een inbraak groot. Criminelen hebben altijd de voorkeur voor woningen waar ze eenvoudig binnen kunnen komen. Aangezien niemand op een inbraak zit te wachten, is een goede huisbeveiliging toch wel onmisbaar. Hoe beveilig je je huis? Heeft iedereen bijvoorbeeld echt een bewakingscamera nodig?

Bewakingscamera

Een bewakingscamera verkleint absoluut de kans op een inbraak. Meestal schrikt zo’n camera potentiële binnensluipers af en lopen ze jouw deur voorbij. Mocht er toch ingebroken worden, dan is er altijd bewijsmateriaal voor handen. Of deze manier van huisbeveiliging nodig is in jouw situatie, hangt af van je persoonlijke voorkeuren en situatie. Hoe ver wil je gaan? Ligt je woning afgelegen? Heb je veel waardevolle spullen in huis?

Veiligheidsbeslag op deuren

In veel huizen komen inbrekers nog veel te makkelijk binnen. Ze hebben allerlei handige trucs waarmee ze een deur kunnen openen of forceren. Veiligheidsbeslag is extra inbraakwerend. Kies je voor kerntrekbeveiliging, dan wordt het vrijwel onmogelijk om de deur nog open te krijgen door middel van allerlei inbraakmethodes.

Barrièrestang plaatsen

Een barrièrestang plaats je voor de kleine klapraampjes boven ramen en deuren. Deze raampjes zijn erg klein, maar bijzonder populair bij inbrekers. Het is prettig om zo’n klapraampje open te laten voor ventilatie, maar je zult de eerste niet zijn die hier later spijt van krijgt. Plaats je een barrièrestang, dan zijn deze klapraampjes uitstekend beveiligd. Geen inbreker die dan nog via deze route naar binnen weet te komen.

Schuifpuibeveiliging

Ook de schuifpui is heel gewild bij criminelen. Vaak is zo’n schuifdeur snel en eenvoudig open te krijgen. Wil je dit echt voorkomen, kies dan voor een kwalitatieve schuifpuibeveiliging. Er is veel mogelijk op dit gebied. De kans dat inbrekers deze glazen deuren dan nog open krijgen, is zeer klein. Vaak is vertraging al een reden voor deze onverlaten om hun poging tot inbraak te stoppen. Maak het ze dus altijd zo moeilijk mogelijk.

Kies voor anti-inbraakstrips

Weleens gehoord van flipperen? Dit is een favoriete methode van inbrekers. Ze hebben hiervoor alleen maar bijvoorbeeld een bankpasje nodig. Binnen no time hebben ze op die manier een deur geforceerd. Anti-inbraakstrips voorkomen dit en zorgen in ieder geval ook weer voor de nodige vertraging.