Grote lounge tuinbanken

Je wilt in je tuin een extra sfeervolle woonkamer creëren met een tuintafel en -stoelen en grote lounge tuinbanken? Daarin heb je groot gelijk! Want wat is er heerlijker dan zo veel mogelijk van je tuin te genieten van zodra de zon komt kijken? Er bestaan heel wat mooie, leuke en stijlvolle tuinmeubelen. Wij hebben er voor jou enkele uitgezocht zodat je alvast inspiratie kunt opdoen!

Grote lounge tuinbanken
ROUGH-C Lounge tuinbank 
grote houten lounge tuinbank
Lido lounge tuinbank 

Kies je voor een grote houten lounge tuinbank?

Er bestaan grote houten tuinbanken die zeer comfortabel zijn. Hout is duurzaam, straalt warmte uit en het past bij vele woonstijlen. Kijk bijvoorbeeld naar de ROUGH C-Loungebank. Ondanks het strakke design en de rechte lijnen straalt deze grote lounge tuinbank gezelligheid uit. De bijpassende kussens zijn een mooi extraatje. Als je voor teak kiest, dan heb je heel weinig onderhoud aan je tuinbank. Een mooi voorbeeld hiervan is de Lido Lounge tuinbank. Het teak hout wordt alleen maar mooier met de jaren. Het krijgt een grijze kleur en dat geeft juist de specifieke teak-look aan je bank. Meestal zijn lounge tuinbanken groot en kun je ze in de winter niet zomaar ergens binnen plaatsen. Daarvoor is teak ideaal: het mag het hele jaar door buiten blijven staan. Bekijk ook goed of de kussens weerbestendig zijn. Dit bespaart je een hele hoop gezeul om ze telkens te moeten binnen leggen.

lounge tuinbanken groot
Forza Giotto 
lounge tuinbank groot
Manifesto Ortello 

Wicker: stijlvol, licht en zeer flexibel

Wicker is een materiaal dat zeer trendy is. Het bestaat al een tijdje, maar wordt deze zomer echt populair. Het is een natuurlijk materiaal met een geweven structuur. Het materiaal is zo soepel dat men er allerlei ontwerpen kan mee uitvoeren. In wicker vind je grote lounge tuinbanken in strakke designs zoals de Forza/Giotti Bolano loungeset. Maar je vindt evengoed meer traditionele ontwerpen zoals de Manifesto Ortello loungebank. Deze laatste past goed bij landelijke, klassieke of vintage woningen. Het grote voordeel van Wicker is dat het een licht materiaal is. Je kunt het dus makkelijk verplaatsen. Zo kun je regelmatig de indeling van je tuin wijzigen of bijvoorbeeld aanpassen aan het aantal gasten dat je op bezoek krijgt.

aluminium lounge tuinbank
Hartman Ayanna 

aluminium lounge tuinbanken

Aluminium: makkelijk en klassevol

We kennen aluminium loungebanken vooral in strakke uitvoeringen. Een typisch voorbeeld hiervan is de Emoti lounge set: strakke lijnen zonder veel franjes. Soms geeft dit een koele indruk. Ontwerpers zijn daarom meer en meer op zoek naar een warme uitstraling van dit materiaal. Je krijgt andere vormen en andere kleuren. Kijk bijvoorbeeld eens naar het model Hartman Ayanna. De groene kleur geeft een zeer natuurlijke look. De aparte armleuningen geven een speelse look aan de tuinset. Het is een eigentijdse en klassevolle tuinbank. Het is een ware blikvanger in je tuin.

Kies voor groot

Als je voldoende plaats hebt, kies dan voor je lounge tuinbank groot. Je zult achteraf tevreden zijn dat je die keuze gemaakt hebt. Eens je tuin mooi ingericht is, krijg je misschien graag
vrienden of familie op bezoek. Dan zijn grote lounge tuinbanken heel praktisch. Het biedt aan heel wat mensen plaats, zodat je niet hals over kop nog andere stoelen moet gaan bijzoeken. Een grote lounge tuinbank vult je tuin mooi op en straalt daardoor ook meer klasse uit. Het geeft je een rijkelijk gevoel. Je kunt languit liggen genieten, ook al ben je met meerdere personen.

grote houten tuinbank
Concord 4-zits teak tuinbank 

grote houten tuinbanken
Elephant bank 

Kies je voor een lounge zetel of voor een echte bank?

Grote lounge tuinbanken creëren een echte buiten-leefruimte. Maar misschien heb je ook nog wel nood aan een aparte zitbank om lekker te genieten in het zonnetje. Zo wil je misschien in je voortuintje zitten lezen of een praatje maken met de buren. Of wil je helemaal achteraan je tuin genieten van de zalige stilte? Grote houten tuinbanken zijn hiervoor perfect geschikt. Je kent ze wel: de tuinbanken die je in parken of kasteeltuinen ziet. Kijk bijvoorbeeld naar de Concord 4-zits tuinbank. Dit is toch een tuinbank die je doet wegdromen, niet? De Elephant bank is een gelijkaardige bank, maar ze heeft zes poten. Dit geeft de bank extra stevigheid en een stoere look. Een grote houten tuinbank kun je overal kwijt. Of je nu een moderne, klassieke, landelijke of industriële woning hebt, een grote houten tuinbank past bij elke stijl.

Met grote lounge tuinbanken wordt je tuin een leefkamer!

Tuinbanken en grote lounge tuinbanken zorgen ervoor dat je uren en uren in de tuin kunt genieten. Maak er wat moois en gezellig van. Kleed je zithoek aan met kussens en dekentjes. Omring je met plantenbakken en sfeervolle tuinverlichting. Vul je zithoek aan met een barbecue, een vuurtafel of een tuinkachel. Als je dan helemaal geïnstalleerd bent, denk je waarschijnlijk ‘dit had ik al veel langer moeten doen’. Niet wachten dus! De zomer is in aantocht!