Handige tips voor het inrichten van een moderne tuin

Iedereen wil een moderne tuin, maar hoe pak je dat aan?

Steeds meer mensen hebben plannen om de tuin modern in te richten. Met strakke lijnen dus, met geometrische vormen, met beplanting maar ook onderhoudsarm. Met moderne bestrating – grote tegels- die uiteraard duurzaam is. Grote vraag is hoe je een moderne tuin precies inricht.

Uitstraling

Wat het altijd goed doet in de moderne tuin is een lounge set. Dergelijke sets kenmerken zich vaak door strakke lijnen en kussens en geven elke tuin uitstraling. Belangrijk is ook om voor de kleur wit te kiezen. Wit hoeft niet overheersend te zijn, je laat de kleur terugkomen in bijvoorbeeld de plantenbakken en de overkappingen. Wat ook helpt je tuin een moderne uitstraling te geven is het gebruik van grind, terwijl je uiteraard kiest voor een strakke overkapping. Daar zit, relax n geniet je optimaal van je tuin. Onder de overkapping kies je voor wicker tuinsets. Wicker tuinsets lijken op tuinsets van rotan, maar wicker is veel minder vatbaar voor de weerselementen en deze tuinsets zijn bovendien eenvoudig schoon te houden.

Vijver

Wat ook scoort in de hedendaagse tuin is een vijver. De keuze is reuze; denk maar eens aan sier-, planten-, koi- en zwemvijvers. In de vijver kun je de strakke lijnen op prima wijze terug laten komen. Strakke lijnen zijn namelijk erg belangrijk. Ook een moderne tuin kan uiteraard niet zonder decoratie, om de tuin helemaal af te maken. Er zijn anno 2018 ontzettend veel tuindecoraties. Beelden, kunstelementen en houtdelen zijn maar een paar voorbeelden die je moderne tuin net dat beetje extra’s bieden.

Boom

Hoewel bloembakken in elke tuin passen, zijn ze zeker ook een aanwinst voor de moderne tuin. Bloembakken kunnen voor een speels effect zorgen omdat ze de strakke contouren van je tuin onderbreken. Ook kunnen ze eventueel wat kleur geven aan je tuin. Ook leuk is het gebruik van water als een vijver gezien de ruimte niet mogelijk is. Water staat voor levendigheid. Je kunt water bijvoorbeeld met watervalletjes uit de muur laten komen of kiezen voor ornamenten. Belangrijk in een moderne tuin is zeker een strakke afscheiding van het erf en eigenlijk hoort in elke tuin ook een boom, dus zeker ook in de moderne tuin. Een boom zorgt vaak voor hoogte en de wat grotere exemplaren bieden bovendien een stukje privacy en geven schaduw.

Beplanting

Mensen met een moderne tuin kiezen vaak voor beplanting in de vorm van siergras. Beplanting is overigens een belangrijk aspect, want met de juiste planten kan je tuin er in alle jaargetijden schitterend bij liggen. Voor beplanting is een goede bodem wel een vereiste, handig dus om de bodem van je tuin aan een onderzoek te onderwerpen.

Lichtplan

Wat is een moderne tuin zonder verlichting? Ga daarbij niet overhaast te werk en stel je eigen lichtplan op. Zijn er bijvoorbeeld delen van de tuin die je graag extra verlicht en welk voltage
kies je? Met de verlichting moet je al meteen rekening houden. De kabels aanleggen als de rest van je tuin al gereed is, is niet zo’n goed plan. Wat ook een trend is, is het kiezen voor een meer verticale tuin. Kortom; er zijn meer dan voldoende mogelijkheden om je tuin een moderne uitstraling te geven. Modern wordt nogal eens verward met sfeerloos, maar dat hoeft tegenwoordig helemaal niet meer.