Handige woningaanpassingen voor gehandicapten

Wanneer u mindervalide bent, doordat u niet meer gemakkelijk kunt lopen, of misschien helemaal niet meer kunt lopen en rolstoelgebonden bent, dan kunnen woningaanpassingen uw leven vergemakkelijken. De overheid stuurt erop aan dat ouderen en gehandicapten zolang mogelijk thuis blijven wonen en willen opname in een verpleegtehuis of een verzorgingstehuis zoveel mogelijk voorkomen. Uiteraard is het voor u ook fijn als u gewoon thuis kunt wonen, maar dan moet u wel de juiste handvatten krijgen om dit mogelijk te maken. Woningaanpassingen zijn daar een belangrijk onderdeel van. Met een aangepaste woning kunt u gewoon alles blijven doen, zoals u gewend was, maar dan met hulpmiddelen erbij. Enkele woningaanpassingen die misschien voor u van belang zijn:

traplift

Traplift

De trap is vaak een hinderlijk obstakel dat voorkomt dat u uw woning volledig kunt gebruiken. De trap is dan ook vaak een reden dat gehandicapten of ouderen moeten verhuizen. Maar als u eens een kijkje neemt op 123trapliften.nl zult u ontdekken, dat de trap helemaal geen probleem meer hoeft te zijn. U zit dat 123trapliften.nl de mooiste trapliften in uw huis kan bouwen, zodat u weer gewoon naar boven kunt en niet uw slaapkamer en badkamer naar beneden hoeft te halen en u ook thuis kunt blijven wonen. Of u nu een rechte trap heeft of een trap met meerdere bochten, in principe is op vrijwel elke trap een traplift te monteren.

Badkamer

Als u lastig ter been bent, dan kan de badkamer een bron van ellende zijn, met ook nog eens het risico op gladheid. Uw badkamer aanpassen is noodzakelijk. Wordt u geholpen tijdens het douchen, dan is het handig als er onder de douche een stoel aan de muur gemonteerd wordt, zodat u gewoon kunt zitten tijdens het douchen. U kunt ook kiezen voor een bad. Er zijn tegenwoordig prachtige baden, waar u niet meer over de rand heen hoeft te stappen, maar gewoon een deurtje kunt openen en kunt gaan zitten, terwijl het bad zich vult. Uiteraard moeten er overal aan de muur wandbeugels hangen, zodat u zich goed kunt vasthouden.

Keuken

U bent gebonden aan uw rolstoel, maar u wilt nog wel uw eigen maaltijden koken? Een aangepaste keuken kan u helpen. Voor rolstoelgebruikers is het dan noodzakelijk dat u ruimte heeft onder het aanrechtblad en het kookgedeelte. Dit maakt werken in de keuken dan zeer eenvoudig. Het is ook verstandig om niet met keukenkastjes te werken, maar met grote lades. Zo hoeft u nooit die in een kastje te duiken, maar kunt u gewoon een lade opentrekken. Er zijn ook speciale verstelbare keukens op de markt, maar die zijn vrij kostbaar en eigenlijk alleen van toepassing als er meerdere hoofdgebruikers van de keuken zijn.