Heerlijk slapen doe je in een lekker bed

Verlang jij ook iedere avond naar je bed? Heb je gewoon zin om weer heerlijk onder de lakens te kruipen? Grote kans dat je dan een goed bed en een fijn matras hebt. Of is slapen voor jou juist een drama en word je soms zelfs wakker met spierpijn of hoofdpijn? Misschien is je bed niet helemaal ideaal? Als je bed bij je past, is de kans op lekker slapen vele malen groter.

lusanna.nl

Wat is een lekker bed

Lastige vraag, denk je misschien. Wat is nu echt een lekker bed. Zoveel mensen, zoveel wensen. Dat is wel waar, maar toch zijn er een aantal kenmerken waaraan een goed bed moet voldoen. Lees snel verder en kijk dan vanavond eens kritisch naar je eigen bed. Wist je dat je op de website van Lusanna ook heel veel handige informatie kunt vinden?

Hard of zacht matras

Of je nu een hard of zacht matras moet nemen, is vooral afhankelijk van je slaaphouding. Vroeger beweerde men dat alleen een hard matras gezond zou zijn. Dat is echter een fabeltje. Slaap je heel veel op je buik (niet de meest gezonde houding overigens), dan is een hard matras vaak wel beter. Lig je tijdens het slapen op je zij, dan is een zacht matras absoluut beter. Misschien heb je ergens anders, hopelijk niet elke nacht thuis, weleens op je zij op een hard matras gelegen. Wat merk je dan? Druk op schouders en heupen. Deze moeten echt in het matras kunnen zakken. Waar je wel op moet letten bij een zacht matras, is je bekken. Dat heeft wel steun nodig. Belangrijk is vooral dat je wervelpositie in een rechte lijn loopt.

Bekijk assortiment bedbodems op Lusanna

Heb je een goed matras gevonden, dan is de bedbodem het volgende waar je op moet letten. Welke bedbodems zijn er zoal en welke is nu geschikt voor jou?

– Lattenbodem: hele goede ventilatie. Hoe meer latten je neemt, hoe beter de ondersteuning is.
– Schotelbodem: voor mensen die van extra luxe houden. Kies je graag voor comfort en voor iets extra’s, dan is deze bodem ideaal. Je hebt hiermee een perfecte ondersteuning van je hele lichaam, de ventilatie is uitstekend en de bodem geeft ook nog eens veel stabiliteit.

Algemene tips om lekker te slapen

Nog een paar afsluitende tips, zodat je echt het bed van je dromen kunt vinden:

– Vervang je bed om de 10 jaar.
– Hoe breder het bed, hoe meer comfort.
– Neem een bed dat minimaal 20 cm langer is dan jij.
– Oriënteer je vooral goed voordat je een bed koopt.
– Vraag andere mensen naar hun ervaringen.
– Kijk of er garantie op het bed zit.