Het opknappen van de badkamer

De badkamer is meer dan een ruimte waar je snel je tanden poetst en je je scheert. Dagelijks spendeer je er relatief veel tijd, en het dient bovendien als ruimte waar je even kunt ontspannen. Wanneer je badkamer echter gedateerd is of jouw smaak en behoeften veranderd zijn, kun je door een kleine make-over al een hele hoop doen voor je badkamer. Wij zetten 3 tips voor je op een rij om jouw badkamer weer om te toveren tot mini spa.

Nieuwe betegeling

De tegels die gebruikt worden in de badkamer kunnen veel bepalend zijn voor de uitstraling. De prijzen van tegels verschillen erg, dus de kosten hiervoor kunnen erg uiteenlopen. Over het algemeen kiezen veel mensen voor keramische tegels omdat deze goed tegen vocht kunnen. Ook kun je kiezen voor natuursteen, zoals marmer, graniet of hardsteen. Ben je op zoek naar voordelige tegels? Dan kun je bij Tegeldepot.nl terecht voor veel verschillende soorten en maten voor een lagere prijs.

Andere verlichting

Het aanpassen van de verlichting kan veel goeds voor een ruimte doen. Zo kun je ervoor kiezen om spotjes te plaatsen in de wanden, het plafond of in de vloer. Dit staat strak en zorgt voor een chique sfeer. Ook kun je ervoor kiezen om lichten te verwerken in je badmeubel of in het bad. Je kunt er daarnaast voor kiezen om door middel van licht in verschillende kleuren zelf de sfeer in de badkamer te bepalen. Kleuren kunnen namelijk verfrissend, kalmerend en opwekkend werken.

Een nieuw bad

Heb je geen bad, of is jouw bad toe aan vervanging? Kies dan voor een vrijstaand bad. Dit geeft de badkamer een echt wellness gevoel en doet denken aan een luxe hotelkamer. Een vrijstaand bad is daarnaast een slimme keuze wanneer je badkamer al betegeld is en een mooie vloer heeft. Om de betegeling niet of nauwelijks te hoeven veranderen is een vrijstaand bad een goede optie. Daarnaast zijn ze een echte eye-catcher in de badkamer en zijn ze in verschillende soorten, maten en stijlen te verkrijgen. Of je nou houdt van een klassiek bad op pootjes of een strak en hoekig bad: alles is mogelijk. Een vrijstaand bad is daarnaast gebruiksvriendelijk en makkelijk schoon te maken. In tegenstelling met een hoekbad dat gemonteerd is aan de wanden, blijft opspattend water bij een los bad niet liggen. Je kunt namelijk makkelijk om het bad schoonmaken. Ook is een losstaand bad vaak goedkoper dan het inbouwen van een bad.