Het plafond schilderen, hoe doe je dat?

plafond schilderen

Elk plafond heeft een schilderbeurt nodig

Niet iedereen zit in de huiskamer continu naar boven te kijken. Mensen vergelijken ook echt niet hun plafonds. Heb je ooit wel eens iemand horen zeggen: ‘goh, mijn plafond is toch echt wel veel mooier dan die van jou.’ Nee, natuurlijk niet. Maar toch valt het op als jouw plafond aan een schilderbeurt toe is. In de loop der tijd verkleurt namelijk de verf. Het is geen leuke klus, maar eenmaal klaar ziet jouw huis er weer helemaal gaaf uit. Bij het witten van het plafond kun je de volgende tips vast wel goed gebruiken.

Hoe schilder ik mijn plafond?

Uiteraard is het heel belangrijk dat je goed materiaal gebruikt. Denk hierbij aan een kwast of blokkwast en een verfroller aan een steel. Deze laatste is heel prettig voor de grote en rechte oppervlakten. Vergeet nooit om de meubels in je kamer af te dekken met folie. Bij een bouwmarkt zijn al deze artikelen te koop. Voordat je begint met het aanbrengen van de verf is het verstandig om oneffenheden en beschadigingen weg te werken. Dit kan eenvoudig met plamuur of muurvuller. Een plafond is uiteraard altijd op hoogte dus zorg wel dat je veilig werkt. Houd er rekening mee dat lang ‘boven je macht’ werken, de volgende dag veel spierpijn kan veroorzaken. Wie het niet prettig vindt om vanaf een trap te werken kan het beste een steiger huren. Zorg dan wel dat je van tevoren voldoende ruimte hebt gecreëerd.

Bezuinig niet op verf

Kies altijd een goede verf. Bekende merken zijn natuurlijk duur, maar je hebt er zoveel gemak van. Het plafond blijft gewoon veel langer mooi en vaak hoef je maar één keer te verven omdat het meteen goed dekt. Heel belangrijk is dat je het plafond in één keer schildert. Ga dus niet haasten en neem er goed de tijd voor. Doe je meerdere keren over een ruimte dan ontstaan er lelijke strepen. Zonde als de verjaardagsvisite omhoog kijkt om jouw werk te beoordelen. Als er veel vlekken op het plafond zitten is het aan te raden om eerst een grondverf te gebruiken.