Hier moet je op letten bij het kopen van eetkamerstoelen

eetkamer stoelen

Bij het verrijken van jouw eetkamer inrichting zijn moderne, trendy stoelen natuurlijk ook van belang voor een gezellige sfeer. Maar waar dien je rekening mee te houden in de zoektocht naar de best passende eetstoelen?

Design

Design is een belangrijk onderdeel waar je je stoel op uitkiest. Een stoel die niet bij je interieur past, zul je niet zo snel kiezen. Combineer in een landelijk interieur dus vooral hout en natuurlijke (ogende) materialen.  Een modernere inrichting laat zich vooral kenmerken door strakke, glimmende meubels in een minimale vorm. Retro en vintage hebben juist weer een verweerd uiterlijk. Laat je inspireren door diverse interieurs waar eetkamers centraal staan met eetstoelen, zo krijg je een goed idee wat op dit moment trending is.

Comfort

Niet elke stoel zit even comfortabel, wees daar ook bewust van bij je huidige inrichting. Een glazen stoel zal bijvoorbeeld minder comfortabel zitten dan een landelijke stoel met zachte vulling en/of kussens in de afwerking. Wat ook belangrijk voor je kan zijn, is of de stoel ook leuningen heeft. Dat geeft ook weer een extra stukje comfort als je je armen niet op tafel wilt laten hangen, maar gewoon op de stoel. En wat dacht je van wieltjes? Als je de tafel in verband met de ruimte af en toe moet verplaatsen, bijvoorbeeld als er bezoek komt eten, dan zijn wieltjes wel erg praktisch met het verplaatsen. Het voorkomt ook slijtage door geschuif van de stoelpoten als je de stoel een stuk wilt verplaatsen terwijl je zit. Dit doe je sneller dan je denkt.

Materiaal

Het gebruikte materiaal voor een stoel is vaak afhankelijk van welke stijl je kiest. Modern heeft vooral strakke designs waarbij je vooral gladde materialen terugvindt zoals kunststof, glas of leren zittingen. Ga je meer voor stoer, dan krijg je zelfs meer soorten materialen in eigen, uitzinnige vormen. Een landelijke stijl kenmerkt zich vooral door houten materialen en stevige, duurzame stoelen. Voor de levensduur van de stoelen is het goed om te bedenken welke materialen eigenlijk dan beter zijn. En het onderhouden / schoonmaken hoort daar ook bij. Een vlek op een stoffen stoel krijg je moeilijker weg dan op een houten variant. Laat je informeren door een adviseur welk materiaal het meest ideaal is in jouw eetkamer.

Test stoelen uit

Het beste is om naast de gekozen stijl en vorm, gewoon eens naar een zaak te gaan waar je uitgebreid een stoel kunt testen. Dit kan bijvoorbeeld bij Woonboulevard Poortvliet, welke een mooi uitgebreid assortiment heeft voor elke smaak.