Italiaanse design verlichting in de badkamer

artemide wandlamp

Flos en Artemide, beide Italiaanse verlichting design labels, steken hun Italiaanse roots niet onder stoelen of banken. Ze gaan meer dan ooit voor stijl, elegantie en degelijkheid. De badkamer is één van de domeinen waar ze ‘la dolce vita’ tot uiting brengen. Ze brengen op een innoverende manier sfeer in je badkamer en garanderen tegelijkertijd exact de verlichting die jij wilt.

Kies voor veiligheid

Een lamp voor de badkamer moet aan veiligheidsnormen voldoen. Zo moet ze bestand zijn tegen vocht en vuil. De badkamerverlichting van Artemide en Flos beantwoorden aan deze normen. Daardoor zijn enkele van hun lampen bijvoorbeeld ook voor buiten geschikt. Je hoeft je voor je badkamer dus geen zorgen te maken.

Fel licht, gedempt licht, mini lichtjes

In je badkamer wil je verschillende soorten licht en diverse lichtpunten. Zo wil je bijvoorbeeld helder licht aan je wastafel en sfeervol licht als je lekker in je bad ligt te genieten. De Flos Glo-Ball C2 plafondlamp is bijvoorbeeld uitstekend te gebruiken als centraal lichtpunt. Vul deze aan met een paar mini Glo-Ball C/W lampen en je krijgt een sfeervolle verlichting. Maak een compositie van Artemide Dioscuri wandlampen met een verschillende diameter. Zo krijg je een kunstwerkje dat je zelf ontworpen hebt! De Mini Button wandlampen van Flos creëren een aparte romantische sfeer. Plaats ze rond je badkamerspiegel of onder je ‘zwevend’ bad en je krijgt een bijzondere feeërieke sfeer.

Trek zelf je lijn

De meeste lampen van Flos of Artemide hebben ronde vormen. Heb je in je badkamer veel rechte lijnen en wil je dat je verlichting hierbij aansluit? Kies dan voor de Artemide Edge wandlamp. Deze is in twee afmetingen te verkrijgen. Ook met dit model kun je speels omgaan. Kies voor enkele exemplaren van dezelfde afmeting of combineer de twee verschillende afmetingen met elkaar. Jij bepaalt zelf welke look je wilt creëren.

Wees zacht voor je ogen

Valt het je op dat deze Italiaanse design verlichting voor de badkamer allemaal uit mat glas is vervaardigd? Dit is een bewuste keuze van beide verlichting labels. Licht dat rechtstreeks in je ogen schijnt, is uit den boze in de badkamer. Tenslotte ben je in je badkamer om een aangename tijd door te brengen. Je neemt er een heerlijke douche of geniet lekker lang in een bad vol geurend warm water. Je ogen, en natuurlijk ook je andere zintuigen, mogen hier tot rust komen. Breng de Italiaanse klasse in je badkamer en laat je lekker meevoeren naar zuiderse oorden.