Jouw interieur is niet compleet zonder een mooie vloer!

Bij de opzet van een prachtig nieuw interieur komen er veel vragen voorbij zoals welke stijl je het liefst op wilt gaan en welke meubels aan vervanging toe zijn. Daarbij is de vloer ook een onderdeel wat zeker mag worden vervangen voor een nieuw stijlvol interieur. Maar wat kan je het beste kiezen?

pvcvloeren.nl

Stijlen

Je kamer kan je op diverse manieren inrichten. Denk aan landelijk waarbij je vooral gebruik maakt van warme kleuren met houten materialen. Vaak wordt hier ook gebruik gemaakt van massieve houten vloeren of kliklaminaat met houten designs. Het nadeel van de massieve houten vloeren is dat deze niet geschikt zijn voor vloerverwarming. Ga je kijken naar kliklaminaat of PVC vloeren dan heb je juist weer erg geschikt kandidaten hiervoor. Naast een houten patroon kan je ook kijken naar bijvoorbeeld vloeren met een visgraat motief, welke ook weer populair zijn voor de vintage interieurs. Kies dus altijd voor een vloer die in het geheel past. Als je geen idee hebt, kan je voorbeelden bekijken van vloeren op www.pvcvloeren.nl

Onderhoud

Diverse typen vloeren hebben elk hun eigen onderhoud. Bij het gebruik van Pvc vloeren heb je een vloer die naast een mooi design ook makkelijk te onderhouden is ten opzichte van bijvoorbeeld massieve houten vloeren. Vlekken en vocht trekken niet snel in de vloeren waardoor je een stuk langer kunt genieten van jouw eyecatcher. Pvc vloeren zijn daarom ook erg geschikt voor vochtige ruimtes en plekken zoals de keuken waar vuil sneller voorkomt op de vloer.

Geluidsdemping

Misschien niet het eerste waaraan je zult denken wanneer je een prachtige vloer voor je interieur wilt halen, maar de geluidsdemping verschilt per type vloer. Wil je een vloer met een goede demping voor minder lawaai, dan kan je voor een pvc vloer gaan.

Contrast

Bij het kiezen van een nieuwe vloer kan je het beste kijken naar hoe het gehele plaatje eruit ziet. Door gebruik te maken van een donkere vloer met lichte meubels (of andersom) krijg je een opvallend contrast waardoor het geheel er stijlvol uitziet. De muren spelen ook een belangrijke rol gezien deze samen met de vloer de kamer groter of kleiner kunnen laten lijken. Uiteraard zijn er ook andere effecten waar mee je kunt spelen om je kamer op te laten vallen. Laat je inspireren door het aanbod van Pvcvloeren.nl.