Keukenaankleding musthaves!

De keuken is al lang niet meer alleen maar een plek waar je eten bereidt, lekker kookt en je servies bewaart. Lekker uitgebreid koken, bakken en “met voeding bezig zijn” is voor veel mensen een hobby tegenwoordig. Daarom is het belangrijk dat de keuken een mooie, lekkere plek is om te verblijven op je luie zondagmiddag. Sfeer is daarom belangrijk in de keuken. Hoe je sfeer creëert in je keuken? Hier wat tips!

Hout!

Waar je het ook gezellig wilt maken in huis; hout is altijd een goede keuze. Natuurlijke materialen in huis brengen warmte en knusheid. Dat geldt zéker voor hout. Heb jij een hoogglans witte keuken? Of een keuken met een betonlook blad? Of een rode keuken, omdat dat lekker afsteekt met de rest van je interieur? Dan is hout zeker weten een welkome “gezellige” aanvulling op je keuken. Hoe je hout toevoegt aan je keuken? Dat kan al heel gemakkelijk door een paar mooie houten serveerplanken op het aanrecht te zetten. Of door mooie houten voorraadbakjes op je keukenkastjes te zetten.

Stijlvolle verlichting

Dat verlichting enorm sfeerbepalend is, hoeven we je ongetwijfeld niet uit te leggen. Maar dat dat ook in de keuken zo geldt, dat is misschien nieuw voor je. Want omdat de keuken steeds meer een belangrijke ruimte is in huis, waar je veel verblijft, is het ook helemaal uit de tijd om met kille ledverlichting te werken. Wat dacht je hiervan?

 

Zorg voor groen!

Niet alleen in je woonkamer kunnen planten de sfeer behoorlijk opkrikken; ook in je keuken zijn plantjes en bloemetjes een welkome accessoires wanneer je het gezellig wilt maken. Zorg daarom voor wat leuke bloemetjes en plantjes op je aanrecht of op de servieskast. Helemaal in kookstemming blijven? Zet dan wat verse munt op je aanrecht, of neem wat kunstolijfboompjes!