Laat de zon niet de baas zijn in je eigen tuin

Wanneer het lekker weer is, is het natuurlijk heel fijn om in de tuin te zitten. Heerlijk de barbecue aansteken, borrelen met vrienden of kijken hoe de kinderen aan het ravotten zijn. Allemaal erg leuk, helaas kan er wel een boosdoener om hoek komen kijken: de zon. Laat de zon niet overheersen in je tuin.

Verbrande hoofden

Zeker in het middaguur kan de zon erg fel schijnen. Het is belangrijk dat je jezelf goed beschermt tegen de zon. Wanneer het warm is ga je veel zweten en verlies je veel vocht. De kans op uitdroging is dus groot wanneer de zon schijnt. Daarnaast loop je ook het risico dat je verbrandt. Zeker als je jezelf niet of nauwelijks insmeert, kan de zon veel schade aanrichten wanneer je de hele dag in de tuin zit.

De zon vermijden

Het is dus beter om niet teveel in de zon te zitten. Zon is enorm schadelijk voor de huid en kan zelfs huidkanker veroorzaken bij een te immense blootstelling. Het voedingscentrum adviseert dan ook om op hete dagen tussen twaalf en drie uur ‘s middags uit de zon te blijven, dan is deze namelijk op zijn sterkst.

Oplossing: parasol

Mocht je alsnog in de tuin willen zitten terwijl de zon hard aan het schijnen is, dan zijn er natuurlijk ook oplossingen. Denk bijvoorbeeld aan de parasol. Een parasol zet je gemakkelijk midden in de tuin neer en verhoedt dat de zon op je schijnt.
Helaas vinden veel mensen een parasol niet fijn omdat de paal midden in het gezelschap staat. Mensen vinden parasols onhandig en ongezellig.

Gelukkig kan je ook zweefparasols kopen. Dit zijn parasols waarbij de stang in een hoek zit, en de parasol als het ware zweeft. Zweefparasols zijn de laatste jaren een enorme trend geworden. Niet alleen behoeden ze jouw van de zon, ze zijn ook nog eens een waar stijlobject. Als je jouw tuin een moderne twist wil geven, dan kan een zweefparasol een enorm goed idee zijn.

Zorg er dus voor dat de zon niet de baas speelt in jouw tuin maar dat je het heft in eigen handen neemt. Oplossingen zoals zweefparasols kunnen hieraan bijdragen.