Maak de kinderkamer af met leuke verlichting

Je kunt een kinderkamer erg stoer inrichten met diverse thema’s, maar een van de belangrijkste zaken waar je sowieso rekening mee moet houden is leuke verlichting voor je kind. Hij of zij moet zich uiteraard ook veilig voelen, wat makkelijker wordt door een (of meerdere) leuk, speels lampje te plaatsen.

Stijlen

Vergeet de ouderwetse kinderachtige lampen. Tegenwoordig heb je erg moderne kinderlampen die je kind vast leuk zal vinden! Zo heb je diverse speelse vormen waarin een lamp is ontworpen. Ook heb je kinderlampen in vooral strakke, moderne vormen voor de wat oudere kinderen die dat ook erg mooi vinden. Daarbij kan je ook naast deze vormen kijken naar welk materiaal je wilt toepassen. Naast het standaard metaal kan je voor robuust/vintage kiezen met een houten lamp. Of juist een grotere fabriekslamp met een leuke kleur.

kinderlamp

Kleuren

Laat de kleuren van het interieur terugkomen in de lamp. Vaak kiest men voor de traditionele jongens/meisjes kleur met blauw en roze, maar het mag best een stuk gewaagder, ga voor felle leuke kleurtjes die je ook in de lamp kunt terugvinden. Met een apart en cool design zal de kinderlamp ook een mooie eyecatcher worden. Directlampen heeft erg veel keuze voor jou, bekijk de webshop om zo erg leuke voorbeelden te vinden voor jouw kinderkamer!

Waar plaatsen?

Een kind zal met genoeg verlichting zich veilig voelen wanneer het tijd is om naar dromenland te gaan. Niet elke lamp zal evenveel verlichten. En wellicht wil je ’s nachts een nachtlamp aanlaten. Daarom kan je kiezen voor een hanglamp die je centraal plaatst in de kamer (bijvoorbeeld in de vorm van een vliegtuig) en hang je een wandlamp op naast het bed van je kind, zodat het altijd een vorm van verlichting in de buurt heeft. Als er een bureau is, kan je daar ook weer een stijlvolle lamp plaatsen wanneer je kind aan het knutselen of tekenen gaat. Ook kan je voor de praktische richting gaan, zo kan je bijvoorbeeld een staande lamp halen die je makkelijk kunt verplaatsen, mocht het tijd zijn voor een wijziging in het interieur. Dat bespaart weer extra gaten boren in de muren.

Extra functionaliteit

Veel kinderlampen hebben extra mogelijkheden speciaal voor de kinderkamer. Zo zijn er lampen die draaibaar/verstelbaar zijn om het licht goed te laten vallen in de kamer. Sommige lampen zullen jouw kleine boef laten glimlachen door de speelse lichteffecten die zijn toegevoegd in het design.