Maak van jouw trap een ware eyecatcher

Met licht kun je sfeer maken

Met licht kun je in huis heel veel doen: de kamer fraai verlichten, bepaalde meubels accentueren door originele lichtkleuren of een romantische sfeer scheppen door licht rode led lampen in de badkamer. Ook in de keuken, het toilet of de slaapkamer kun je met de juiste verlichting prachtige effecten en accenten creëren en zo veel sfeer in huis aanbrengen.

Veel mensen weten niet dat ook de trap tussen twee verdiepingen enorm verfraaid kan worden door te kiezen voor decoratieve led-verlichting. Afhankelijk van lichtsterkte, de gekozen lichtkleuren en de positie van de led-lampen, kun je de atmosfeer die de trappengang uitstraalt helemaal naar jouw hand zetten. Wil je bijvoorbeeld een open ruimte creëren die zo groot mogelijk lijk, dan kies je voor wit licht. En professionele en degelijke uitstraling is mogelijk door blauw licht te gebruiken. En houd je meer van romantiek – de trap leidt immers naar de slaapkamer -, zorg dan voor subtiele roodkleurige of roze led-verlichting in de trappengang.

trappen

Voordelen van trapverlichting

Trapverlichting via bijvoorbeeld led-lampen heeft de nodige voordelen. Het decoratieve element, namelijk extra sfeer creëren, is hiervoor al genoemd. Een ander pluspunt van led-verlichting op de trap is dat de veiligheid hiermee aanzienlijk verhoogd wordt. Een slecht verlichte trap kan heel gevaarlijk zijn, omdat je op zo’n trap gauw struikelt en vervelend terecht kunt komen.

Verder heeft verlichting LED als voordeel dat dit type verlichting zeer energiezuinig is en dus gunstig is voor het milieu en voor de portemonnee. Door het gebruik van sensoren gaan de lampen alleen aan als er iemand over de trap loopt. Ten slotte zijn led-lampen op de trap duurzaam: dit soort lampen gaat erg lang mee!

Inspiratie voor lichteffecten bij de trap: soorten led-verlichting

Het leuke aan een mooie trapverlichting led is dat er veel variatie mogelijk is. Er zijn uiteenlopende soorten led-lampen verkrijgbaar die elk hun eigen charme hebben. Grote of kleine led-lampen zijn een optie, maar ook inbouwspots of opbouwspots, spots die met en schakelaar aangaan of via een sensor werken. Of lage spots bij de treden dan wel hoge spots op het plafond. Het is maar net waar jouw voorkeur naar uitgaat en welke accenten je qua licht in het trapgat wilt aanbrengen. Zorg in elk geval dat je, voordat de led-lampen worden aangeschaft, een goed en duidelijk ontwerp maakt van de sfeerverlichting die bij de trap moet komen. Alvast veel helderheid en plezier toegewenst bij het ontwerpen van jouw uniek verlichte trap en het kiezen van dé perfecte led-verlichting!