Maak van jouw tuin een paradijs!

Als je nog van een mooie nazomer wil genieten is het nu hét moment om bijvoorbeeld een blokhut, al dan niet samen met een overkapping, in je tuin te installeren. Het geeft jou de mogelijkheid om enerzijds van je tuin te genieten en anderzijds zit je toch veilig binnen, beschut tegen weer en wind. Welke blokhut wil jij, welke past bij jouw tuin en wat zijn zoal de mogelijkheden? Doe alvast wat inspiratie op bij www.blokhuttenoutlet.nl. Wij zochten voor jou een paar tips uit om je keuze makkelijker te maken.

Blokhut alleen of blokhut met overkapping?

Je kiest vooreerst of je een blokhut alleen of een blokhut in combinatie met een overkapping wenst. De prijs tussen deze twee scheelt niet zoveel en je hebt meteen een plekje om buiten maar toch beschermd te zitten. Deze overkapping biedt heel wat mogelijkheden. Maak je er een carport, een buitenkeuken, een speelhoek voor de kinderen of gewoon een gezellige zithoek van? Het kan allemaal.

Kies je eigen stijl

Gelukkig zijn er in de blokhutten alle stijlen te vinden. Kijk bijvoorbeeld al eens naar het soort dak. Een lessenaardak of een plat dak oogt strakker dan een zadeldak of een kapschuur. Wil je naturel hout of hout dat met een kleur werd geïmpregneerd? Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor gray, antra, white, oak of black wash. Deze wash methode laat de nerven van het hout nog mooi zichtbaar. Je kunt deze verschillende kleuren met elkaar combineren of je combineert ze met naturel hout. Natuurlijk kun je je blokhut ook volledig schilderen met een dekkende laag als je dat liever hebt. Aan jou de keuze! Zo krijg je een gepersonaliseerde blokhut die volledig bij jouw tuin en jouw stijl past.

Kleed je blokhut en overkapping mooi aan

Maak van je tuin een hemel op aarde. Dit kun je doen met lekker comfortabele loungezetels met heerlijke kussens. Denk aan een stijlvol vloerkleed. Of je kunt er een tweede eetkamer inrichten. Installeer gezellige verlichting en voor de frissere momenten wat dekentjes, een vuurtafel of een vuurkorf. Zorg voor leuke bloembakken, een zwembadje voor de kinderen, een trampoline of een schommel. Maak er een tweede thuis van waar je lekker geniet met familie en vrienden.