De oplossing voor verschillende slaapbehoeften

Iedereen heeft dan wel nood aan kwalitatieve slaap, de specifieke behoeftes zijn altijd anders. We hebben allemaal een ander lichaam en ander slaapritme, en dat brengt ook met zich mee dat we onze slaapkamer en bed op andere manieren moeten inrichten en organiseren.

Door de uiteenlopende slaapbehoeftes is ook het aanbod aan verschillende oplossingen daarvoor erg uitgebreid geworden, zeker de laatste jaren. Steeds meer mensen leggen de focus op kwalitatieve slaap krijgen, en daarvoor zijn soms unieke maatregelen nodig!

De beste oplossing voor uiteenlopende slaapbehoeftes

Er bestaan natuurlijk heel wat manieren om je slaapkwaliteit een niveau hoger te tillen: van boxsprings tot extra groter matrassen, kussens die je hoofd beter ondersteunen, en zelfs speciale verlichting die de slaap bevordert. Een van de beste maatregelen is echter een split topdekmatras – die je kan verkrijgen op Lusanna – en wel om verschillende redenen.

Een gescheiden topdekmatras is eigenlijk een matras die uit één deel bestaat, maar waarvan de hoofdeinden en de voeteinden toch volledig van elkaar los staan. Op die manier kunnen beide zijden van de matras (die dus eigenlijk uit twee kleinere matrassen bestaat) op een andere hoogte worden gelegd. Dit brengt enkele voordelen met zich mee voor zij die in eenzelfde bed slapen. Een duidelijk overzicht:

1. Elk heeft zijn eigen hoofdpositie

Het nadeel van een gewone, traditionele matras is dat het gaat om één vast geheel dat onmogelijk aangepast kan worden. Bij een split topdekmatras kan dat echter wel; juist doordat de hoofd- en voeteinden afzonderlijk beweegbaar zijn, kan de ene ervoor kiezen zijn of haar hoofd hoger te leggen zonder de andere daarmee te storen. Sommige mensen slapen immers beter met het hoofd in een verhoogde positie, terwijl anderen hun hoofd liever volledig plat leggen tijdens het slapen.

2. Meer beweeglijkheid in bed

Hoewel we tijdens het slapen vooral stil liggen, gebeurt het natuurlijk ook dat we ons eens draaien, of in een andere positie gaan liggen. Dankzij een gescheiden topdekmatras is dat eenvoudiger. Elke persoon heeft een ander bewegingspatroon tijdens het slapen, en balans vinden is nogal moeilijk als de matras uit één groot, vast geheel bestaat!

3. Flexibliteit, maar ook stevigheid

Ten slotte, en dit is een van de grootste voordelen van een dergelijke matras, wordt er een perfecte balans bereikt tussen stevigheid en flexibiliteit. Terwijl een traditionele matras erg rigide is, en weinig ruimte laat voor aanpassingen en bewegingen, is dat bij een speciale topdekmatras anders. Zo kan het model gebruikt worden als één matras voor een groot bed – terwijl elke persoon toch het gevoel heeft zijn of haar eigen slaapplaats te hebben. En dat draagt natuurlijk alleen maar bij aan het comfort in bed, en de kwaliteit van de slaap op zich!