Pimp je interieur met praktische rolgordijnen

Gordijnen uitkiezen kan heel lastig zijn: ze bepalen dan ook voor een groot deel de sfeer van je interieur. Waar het rolgordijn voorheen als eenvoudig werd betiteld, is dit type gordijn wat je in de meeste Nederlandse huishoudens tegenkomt weer helemaal hip. Veel mensen kiezen vooral voor een rolgordijn omdat deze praktisch is. Maar praktisch kan natuurlijk ook heel mooi zijn en aansluiten op jouw stijl en jouw interieur.

rolgordijnwinkel.nl

De praktische kant van rolgordijnen

Er zijn tal van redenen om voor een rolgordijn te kiezen. Zo hebben rolgordijnen het voordeel dat ze op maat gemaakt worden. Dit kun je laten doen, maar je kunt zelf ook de gewenste grootte opmeten en aanpassen. Hoe groot of klein de ramen van je woning ook zijn, er zijn altijd wel rolgordijnen verkrijgbaar die passen. Daarnaast zijn rolgordijnen heel eenvoudig schoon te maken. Er komt minder snel vuil en stof op en je reinigt ze eenvoudig met lauw water en een doek.

Ook zijn rolgordijnen er in verschillende stoffen, bijvoorbeeld verduisterend voor je slaapkamer. In de woonkamer kies je bijvoorbeeld over een duo rolgordijn: heel trendy en je kunt deze ‘open’ zetten om licht door te laten. Een andere mogelijkheid is het transparante rolgordijn, dat altijd licht doorlaat maar gluurders buiten houdt. Een rolgordijn van Rolgordijnwinkel gebruik je overal in huis: van zolder tot badkamer.

Stijlvolle rolgordijnen halen je interieur op

Rolgordijnen hebben een mooi strak uiterlijk, dat goed past bij een modern interieur. Bovendien kun je de kleur of het dessin uitstekend laten aansluiten op je interieur. Met de juiste rolgordijnen creëer je sfeer in huis. Heb je al een vrij druk interieur, dan kun je kiezen voor rolgordijnen in een uni kleur, of duo rolgordijnen voor iets meer contrast. Door de horizontale strepen lijkt je kamer direct ruimer. Laat je de rolgordijnen helemaal tot aan de vloer lopen, bijvoorbeeld voor een schuifpui, dan laat dit de ruimte ook er nog eens optisch hoger uitzien.

Ook zakelijke ruimtes blijven met rolgordijnen opgeruimd en overzichtelijk. Dat zorgt voor rust in je hoofd. Een rolgordijn zorgt voor net dat extra beetje sfeer dankzij het extra licht. Met lichte rolgordijnen is dit effect nog sterker. Rolgordijnen zijn er in allerlei dessins, zoals houtblokken, stenen, bloemen en structuren. En wat dacht je van super schattige gekleurde giraffen, stoere boten en vliegtuigen of een simpele sterrenhemel voor in de kinderkamer?

Welke soorten rolgordijnen zijn er?

Ten slotte zijn er nog verschillende types rolgordijnen. Zo zijn er verduisterende rolgordijnen voor de slaapkamer of babykamer die ervoor zorgt dat er helemaal geen zon meer binnenkomt. Lichtdoorlatende rolgordijnen doen precies het tegenovergestelde en zorgen voor wat meer sfeervol licht in de ruimte. Transparante rolgordijnen laten je van binnen naar buiten kijken, maar niet andersom.

Duo rolgordijnen bestaan uit afwisselend een strook verduisterend of lichtdoorlatend gordijn en een strook transparant gordijn. Bij Perfect fit rolgordijnen ten slotte zitten twee geleiders aan beide kanten van de gordijnen, die de gordijnen strak en parallel aan het raam houden. Ideaal voor bijvoorbeeld dakramen. Je koopt al deze rolgordijnen bij Rolgordijnwinkel. Pimp jij vandaag jouw interieur met een nieuw rolgordijn?