Richt je woonkamer in volgens de moderne woonstijl

 

De moderne stijl is een erg populaire stijl voor woonkamers. Je ziet tegenwoordig veel moderne woonkamers voorbij komen. Het is eigentijds en je kunt er alle kanten mee op. De moderne woonstijl blijft simpelweg altijd modern, omdat het een tijdloos interieur is. Dit komt doordat de basis van een modern interieur beschikt over tijdloze elementen zoals een strakke bank en witte wanden. Maar hoe richt je je woonkamer nou in volgens de moderne woonstijl? We zetten de belangrijkste kenmerken van de moderne woonstijl voor je op een rijtje!

De basis

Bij een moderne stijl is de basis heel belangrijk, omdat de basis ervoor zorgt dat het een tijdloos interieur blijft. Ga dus voor een sterke basis. Dit doe je door voor witte wanden te gaan. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat je banken en stoelen in de woonkamer tijdloos zijn. Ga voor een lange strakke bank, in kleuren als: wit, zwart of grijs. Dit blijft altijd in. Daarnaast kun je dit ook met de stoelen doen. Kies voor een vierkante, wat dikkere zitstoel, in dezelfde kleuren.  Tot een goede basis behoren ook de vaste lamellen of gordijnen. Zorg voor strakke lamellen in een basiskleur en neem gordijnen in één kleur en zonder tierelantijntjes. Bij de basis kunnen we ook zeker niet de vloer vergeten. Denk bij een modern interieur aan een betonnen vloer, gietvloer of het gebruik van keramische tegels. Wil je ook je badkamer of keuken met de moderne stijl inrichten? Bekijk dan ons blog moderne badkamers en moderne keukens.

Kleuren

Kleur kan op verschillende manieren worden toegevoegd aan de moderne woonstijl. Kleur kan toegevoegd worden aan de kussens, dekens, schilderijen en fotolijstjes. Denk in ieder geval aan accessoires met kleur. In de moderne woonstijl wordt vooral gebruik gemaakt van lichte kleuren in combinatie met een felle kleur. Je kunt denken aan verschillende tinten grijs in combinatie met een fellere kleur roze. Zolang de felle kleur niet overheerst en dus subtiel wordt aangebracht. Er zijn verder geen regels over het gebruik van kleuren, je mag elke kleur gebruiken zolang je dit met mate doet.  

Vormen
Bij de moderne woonstijl  zijn veel minimalistische vormen te vinden.  Je kunt denken aan bijzettafels en krukken. Daarnaast kun je ook denken aan een inbouwkast. Bij minimalisme gaat het erom dat je alleen producten gebruikt die noodzakelijk zijn. Bij minimalisme zet je iets krachtig neer terwijl het van een eenvoudige vorm is. Bij de moderne woonstijl geldt duidelijk de less is more regel.  Dit betekent niet dat je woonkamer niet gezellig kan zijn. Ben je opzoek naar tips? Lees dan het blog tips om je woonkamer gezellig te maken.

Decoratie

Voor decoratie geldt ook de less is more regel. Voeg geen accessoires toe die niet nodig zijn, alleen het nodige. Overbodige accessoires worden weggedaan om meer ruimte te creëren in de woonkamer. Bij de moderne stijl zijn alleen maar accessoires nodig die de woonstijl versterken. Wat in een moderne woonstijl wel past is een mooie strakke vaas met bloemen. Planten worden ook deels toegevoegd, om de woonkamer wat levendiger te maken. Kies niet te veel planten en bloemen, voeg ze subtiel als decoratie toe. Daarnaast is het ook ideaal om wat kunst op te hangen of eventuele fotolijsten. Je kunt gemakkelijk kunst ophangen met gebruik van de makita accuboormachine, waardoor je je moderne woonkamer echt eigen maakt! Wil je tips over hoe je kunst in je woonkamer kunt verwerken? Bekijk dan het blog kunst in je interieur verwerken.

Hopelijk heb je nu leuke ideeën gekregen over hoe je, jouw woonkamer kunt inrichten met de moderne stijl. Veel plezier met inrichten!